Lukk søk

1. divisjon

March 4, 2023

Feiret kvalikdramaet med ni timer i buss: - Det har vært ekstremt engasjement nå!

Etter nærmere 60 (!) timer i buss fordelt på tre turer til Trondheim den siste uken, var Comet-troppen tilbake i Halden klokken 07:30 lørdag morgen med forsterket opprykkshåp.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

- Jeg tror det var ganske stille på bussen på vei hjem. Det var mye slitne kropper og litt utladning. Men utrolig moro!

Det sier Comets sportssjef Martin Engebretsen til nitten.no dagen etter dramaet som sendte Comet til kvalifisering mot Ringerike, Grüner og Lørenskog.

I den femte og avgjørende matchen i en fullsatt ishall i Trondheim ble Daniel Trnavsky den store helten med sitt matchvinnermål drøye to minutter før slutt i fjerde periode.

- Det var artig! En skikkelig spenningskamp, og litt for mye spenning for oss som følger laget tett, sier Engebretsen.

Slo ut vinneren

Play in-kampene i 1. divisjon endte faktisk med at lag nummer tre og fire på tabellen avanserte til kvalifisering. Nidaros og Narvik går inn i mars måned med en tidlig sommerferie.

- Nidaros har vært det beste laget i serien, og jeg mener det var de to beste lagene som møttes i denne duellen nå som vi har hatt alle med. Det syns jeg også vi fikk bevist gjennom fem tøffe matcher, sier sportssjefen.

Og de fem tøffe matchene inkluderte tre turer til Trondheim på én uke - i buss. Comet-gjengen anslår at de har sittet nærmere 60 timer i buss for to tap og én seier i Leangen Ishall. Nattens hjemtur var uten tvil den enkleste av de seks.

- Det er tøffe turer, oppsummerer Engebretsen.

Comet har vært tydelige på at de ønsker seg opp denne sesongen. Engebretsen vurderer Ringerike Panthers som klare favoritter foran kvalifiseringen som starter i Halden torsdag.

- Alt kan skje. Kvalifisering er noe helt eget. Grüner må kanskje føre kampene, noe de ikke har gjort så mye av denne sesongen. Det blir en ny situasjon for dem. Lørenskog kommer inn med en brutal seiersrekke og god flyt. Vi har spilte utrolig voksne og tøffe kamper mot Nidaros, sier Engebretsen.

- Grüner blir laget dere må komme foran, slik dere ser det?

- Ja, slik det ser ut nå. Det er vanskelig å sammenligne, men over- og undertall blir viktig. Nå åpner vi jo også hjemme mot Grüner så klart tre poeng der vil være ekstremt viktig. Torsdag håper vi på langt over 1000 tilskuere og kanskje også over 1500. Det har vært ekstremt engasjement nå. Det virker som hele byen har våknet litt og følger Comet, sier sportssjefen.

Skuffelse i Nidaros

Nidaros-trener Henrik Sahlin var langt nede etter matchen i Leangen ishall fredag kveld. Trønderne har hatt store planer om å komme seg tilbake på øverste nivå, men må nå gjøre seg klare for nok en sesong på nivå to.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er tungt. Vi jobber for dette i ni måneder så tar det bare slutt, sa Sahlin til Nidaros.

- Mislykkes man er det bare en ting å gjøre. Det er å reise seg og forsøke på nytt. Nidaros sin reise tar ikke slutt her. Dette er bare år to på en treårsplan, og vi vinner serien i år, så det er en bedre sesong.

Slik spilles kvalifiseringen:

09.03 Comet - Grüner
09.03 Ringerike - Lørenskog
11.03 Comet - Ringerike
11.03 Lørenskog - Grüner
16.03 Lørenskog - Comet
16.03 Grüner - Ringerike
18.03 Lørenskog - Ringerike
18.03 Grüner - Comet
23.03 Grüner - Lørenskog
23.03 Ringerike - Comet
25.03 Comet - Lørenskog
25.03 Ringerike - Grüner

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form