Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 22, 2023

Etter torsdagens test, kan det være over for Thoresen: - Håper kroppen holder

Comeback i Lørenskog eller skøytene på hylla? Det er de to alternativene for Steffen Thoresen en snau måned før seriestart.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

- Det blir nok Lørenskog eller ingenting. Det er ikke sånn kjempemange andre som har vært interesserte heller. Jeg bor jo i nærheten og har ungene der så sånn sett hadde det passet bra hvis alt funker med kroppen og jobb. Da hadde det vært ypperlig, sier Thoresen til nitten.no.

Det er ingen hemmelighet at 38-åringen er ønsket tilbake i Lørenskog ishall, slik nitten.no også har omtalt tidligere i sommer.

Nå har han gjennomført fire økter med den nyopprykkede klubben der han er tiltenkt rolle som en sjeldent rutinerte innslag i en ung tropp.

- Jeg håper kroppen holder, men det vet man aldri. Jeg har følt meg bra hittil, sier Thoresen.

Match torsdag

Han blir ikke med Lørenskog-bussen til Sarpsborg tirsdag kveld, men skal spille torsdagens kamp mot Stjernen. Den matchen vil langt på vei avgjøre om det blir mer hockey på 38-åringen eller om karrieren er over.

- Vi får se om det løser seg eller om det blir skøytene på hylla etter den. Jeg satser på å ta en avgjørelse denne uken eller etter helgen, sier veteranen.

- Så torsdagen blir avgjørende?

- Ja, det er litt følelsen jeg har. Det har vært moro å være med og trene med unge, sultne gutter som vil opp og frem. Nå får de virkelig testet seg på øverste nivå. Budsjettet er lavt, men alt er på stell og opplegget er bra.

- Er det 60-40? 70-30?

- Hehe, det er vanskelig å si! Vi får se, svarer den tidligere MS-spilleren som i februar 2022 rundet 700 seriekamper i norsk hockey - ni måneder senere var det klart for match nummer 900 totalt i serie og sluttspill.

Henter Furuset-spiller

16. februar 2023 kom nummer 914. Den sendte Steffen Thoresen forbi tidligere lagkamerat Pål Johnsen og til topps på Elite Prospects' liste over spillere med flest kamper på toppnivå i norsk hockey.

En slik rutine er sterkt ønsket i en ung Lørenskog-tropp som i tillegg sliter med skader. Med et spillerbudsjett på 1,1 millioner er det begrenset hva trener Niklas Andresen kan hente inn, men onsdag ble Kristoffer Fayen-Vestavik fra Furuset klar.

David Aas-Larsen har operert kneet, slik nitten.no tidligere har omtalt, og er ute sammen med Joakim Aarseth Opsahl, Fredrik Pedersen og Kristoffer Thomassen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form