Lukk søk

Aktuelt

March 12, 2021

Lesund feiret sin 100. kamp for Rögle med scoring

Landslagsbacken fullførte i går 100 kamper for SHL-klubben Rögle. Nå ønsker han å vinne noe, før fokuset rettes mot landslaget og VM.

Bilde: Lasse Mauritzon, Rögle

Jubilanten som scoret i sin kamp nummer 100 for SHL-laget fra Ängelholm i Sverige, forteller til Nitten.no at feiringen uteble siden resultatet ikke gikk lagets vei i går

- Nei, det ble ikke så mye markering med tanke på at vi tapte i går mot Linköping. Stolt er jeg, men jeg sikter heller mot 200 kamper for klubben, og jeg nærmer meg vel 200 kamper i SHL nå, forteller han via telefon.

Trives i Ängelholm

Rögle fikk en tøff start i backens jubileumskamp og lå under 4-1 etter første periode. Selv med tap, så topper Rögle SHL-tabellen og det er en plassering som ikke overrasker landslagsbacken veldig.

- Etter fjoråret så var vi forberedt på at vi hadde et bra lag. Vi mistet vår førstekeeper og ikke minst Curan som bidro med masse poeng. Litt usikkerhet var det rundt de to rollene, men vår center Ryfors, har gjort 25 mål denne sesongen, og han har knapt gjort 7-8 mål i tidligere sesonger. Vi har en gjeng som har tatt flere steg og som jeg visste hadde potensiale inne.

Lesund som tidligere spilte i Mora, forteller at han trives veldig i den lille byen Ängelholm

- Trives utrolig bra, spesielt med tanke på at laget også gjør det bra. Det er behagelig å bo i byen og område, også hjelper det veldig at det ikke er så langt hjem til Østfold heller, forteller han videre.

- Posititvt at forloveden også trives godt, og der skal klubben ha all honnør. Det er et lite sted, og Rögle har fokus på å sosialisere spillere og deres bedre halvdel. Så fruene i laget har sosiale sammenkomster når vi reiser å spille kamper, så det er naturligvis veldig positivt for henne og ikke minst meg.

Har utviklet seg som ishockeyspiller

Den defensive backen fikk virkelig kjenne på det å være back, da han spilte i Mora. Bunnlaget Mora på den tiden, til topplaget Rögle nå har vært en positiv erfaring for Lesund

- Ja, det vil jeg si. I Mora så var vi et bunnlag og det ble mye spill i vår egen sone. Sammenligner du med spillet nå, så er det et annerledes spill. I Mora fikk jeg utviklet og trent mye på spill uten puck, men føler nå at det blir en mer helhet i spillet. Gøy å kunne bidra litt offensivt også, forteller den defensive backen.

Utviklingen til laget krediterer han til lagets trener, ikke ukjente Cam Abbot som sammen med sin bror og Zuccarello herjet i Frisk Asker for en del år tilbake.

- Han er meget tydelig på det han ønsker, og kan sitt fag.

Er han fornøyd med deg da?

- He-he, det virker sånn da. Jeg får den istiden jeg vil ha, og føler at jeg har en enorm tillit hos han og resten av støtteapparatet.

Lesund forteller videre om en fin gjeng og god stemning i garderoben, men at han tar mye plass vil han ikke si med sikkerhet

- Nei, jeg er nok ikke den som roper høyest i garderoben, men føler at jeg tar den plassen som jeg trenger. Vi er en fin gjeng, som har en fantastisk dynamikk i laget. Arbeidsmiljøet er meget bra, og det sier vel seg selv med tanke på der vi ligger tabellmessig. Arbeidsmiljø preges jo av resultater, uavhengig om det er idrett eller som rørlegger.

Fokus på sluttspill

Det er få kamper igjen av grunnspillet i Sverige, og Rögle har satt seg i en posisjon som gjør at de kan bli seriemestere. Men det er sluttspillet som gjelder, og der tror Lesund at de kan gå hele veien.

- Det er mye som skal klaffe, men vi kan vinne. Det kommer til å bli et langt sluttspill mot mange bra lag, så det er ingen pokal vi bare drar å henter. Det finnes masse kapasitet i laget, så vi skal virkelig bite godt fra oss.

Etter sluttspill så kommer et VM i Riga for Norge, men det er ikke noe Rögle-backen har i tankene

- Tanken på landslaget er satt litt på vent, siden det snart er sluttspill i SHL. Når ting er ferdig med klubblaget, så vil fokuset gå til Norge og VM.

Du er klar for VM?

- Jeg har ikke blitt tatt ut, men føler at jeg er i en god posisjon for å være blant de seks backene i et VM. Nå har vi ikke vært samlet på over et år, men jeg skal være forberedt når den tider kommer. Det bør du ikke lure på.

Thoresen ringt?

- Petter ringer en gang i blant, så vi holder kontakten. Tipper han har sett noen kamper også.

Ble Korona-smittet

I motsetning til Fjordkraft-ligaen, så kjører SHL på med kamper. Og smitten traff også Lesund og hans lag tidligere denne sesongen

- Ja, det stemmer at vi ble rammet. Tipper at 95% av laget fikk korona, og under sesongen så måtte vi følge en SHL-protokoll som gjorde at hvis det var over fem tilfeller i laget så måtte vi ha en "korona-pause", sier Lesund som også bekrefter at han også ble smittet.

Hvordan var korona for deg?

- Det gikk bra med meg. Fikk en sterk forkjølelse og en dag med feber bare, og etter en uke så var jeg kampklar igjen. Vi var heldige som ikke fikk noen spillere lengre ute med sykdommen.

Hjemme i Norge er ting satt på vent, noe som også hovedpersonen har fått med seg

- Det er veldig lite å følge med på hjemme, forteller han humoristisk. Jeg snakker litt med kompiser hjemme, og det er naturligvis kjedelig for dem at de ikke får gjort jobben sin og spilt ishockey. Derfor er jeg glad for at jeg spiller i Sverige, og får drevet med den idretten vi er glad i.


Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form