Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 7, 2022

Én av fem runder unnagjort: - De som skuffer mest er Oilers og Storhamar

Hockeyekspert Tor Nilsen mener to av favorittene er sesongens største skuffelser så langt og kårer ligaens beste femmer etter at 20 prosent av serien er unnagjort!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Med unntak av én kamp mellom Stavanger Oilers og Lillehammer har alle lagene møtt hverandre én gang hver etter torsdagens runde i Fjordkraft-ligaen.

9 runder er unnagjort og 36 gjenstår. Det betyr tid for oppsummering av Fjordkraft-ligaen der kun fire poeng skiller de fem lagene på øvre halvdel. Oilers ligger som nummer fem, med én kamp mindre spilt, og Storhamar følger på sjetteplass.

- De som skuffer mest er Oilers og Storhamar, slår hockeyekspert Tor Nilsen fast.

- De har ikke prestert godt nok og er et stykke unna å få ut sitt potensiale. Frisk Asker, Stjernen og MS har vært de mest positive.

- Ikke gode nok

Frisk Asker og Stjernen deler førsteplassen etter at Fredrikstad-laget har fått opp en rekke på seks strake seirer. Også VIF, Sparta, Oilers og Storhamar henger bra med mens Manglerud Star har overrasket positivt.

Roy Johansens gutter har snart like mange poeng som de hanket inn hele forrige sesong. Lillehammer åpnet sterkt, men er nummer åtte med 12 poeng. I bunnen har Ringerike kun fire og Grüner null.

- Frisk Asker og Stjernen fortjener plassen i toppen. Stjernen blir bare bedre og bedre. Vålerenga har spilt seg opp og er mye bedre enn forrige sesong. Sparta savner Jonas Holøs og scorer for lite mål. MS har spilt bra hockey og er klart bedre enn Lillehammer. Importene har løftet laget mye, oppsummerer Nilsen.

Allerede etter ni serierunder deler hockeyeksperten ut de to plassene i bunnen som betyr kvalifisering for å berge plassen.

- Ringerike og Grüner har ikke gode nok staller. Grüner er som ventet svakest i ligaen.

Sesongens femmer

Nilsen har også plukket ut det han mener er sesongens femmer så langt. Der får Henrik Fayen-Vestavik, som stoppet 51 skudd i torsdagens straffeseier på Hamar, plassen mellom stengene.

VIF-nykommer Mark Auk og Stjernens Kevin Davis tar backplassene. Stjernen-duoen Austin Cangelosi og J.J. Piccinich får selskap av poengkongen Darien Craighead foran.

Målvakt: Henrik Fayen-Vestavik, Frisk Asker

Back: Mark Auk, Vålerenga

Back: Kevin Davis, Stjernen

Forward: Darien Craighead, Manglerud Star

Forward: Austin Cangelosi, Stjernen

Forward: J.J. Piccinich, Stjernen

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form