Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 10, 2023

Emosjonell avskjed for «Basse»: - Etter hver kamp føles det litt som å være fyllesyk

ASKER (nitten.no) 27 år etter han debuterte for Frisk Asker - i match 1641 - var det over. Hockeylegenden Anders Bastiansen ble hyllet av alle i Varner Arena i går kveld.

Foto: nitten.no

635 matcher for Frisk Asker, 532 kamper i SHL, 116 landskamper, to NM-gull, to SM-gull, 13 VM, 3 OL, vinner av Gullpucken 2007 og 2011.

Anders Bastiansens navn vil for alltid prege historiebøkene i norsk ishockey, men torsdag kveld var det over. Pandemien forlenget kanskje karrieren med et par år, men Vålerenga forkortet den igjen med noen dager gjennom fire strake seirer i kvartfinaleserien.

- Det er ikke så lett det her ...

- Jeg lyver hvis jeg sier dette har vært verdens letteste dag. Jeg hadde ikke forberedt meg på at det skulle bli sånn, men jeg visste det kunne skje. Vi prøvde, men Vålerenga var bedre enn oss, sier Bastiansen til nitten.no.

Hyllet av alle

På stillingen 6-4 til gjestene, og med dropp i Frisk Askers sone ti sekunder før slutt, startet hyllesten av «Basse» på kuben. Spillerne stoppet opp, fikk med seg publikum og 42-åringen hoppet selv ut på isen for å takke for seg mens tiden gikk ut.

Både for Frisk Askers sesong og hans egen karriere.

«Størst av alle. Takk for alt #20 Basse» sto det på banneret som ble holdt opp av Frisk-fansen. Klanen sto igjen og sang «Aaaanders Bastiansen, Aaasnders Bastiansen» også lenge etter kampslutt.

- Jeg hadde kanskje mest trøbbel der når det var ti sekunder igjen og jeg skjønte det var kjørt. Da var det vanskeligst, svarer 42-åringen på spørsmål om han slet med å holde tårene tilbake.

- Hyllest av Klanen er det ikke alle motstandere som får?

- De har alltid vært morsomme. De roper en del ting og alt mulig, men når man får en hyllest av dem også er det kjempehyggelig. Da føler man at man blir satt pris på.

Debuten for Frisk Asker kom i 1996/97-sesongen. Det er altså over 27 år siden. Mot slutten av karrieren, etter han vendte tilbake til Asker, kom planene om å bli med inn, og avslutte, karrieren i Varner Arena.

Ikke med sjetteplass i serien og kvartfinale-exit, men siste kapittel ble nå slik. Bastiansen tok avgjørelsen for «en god stund siden» og takket og klemte alle før han forlot isen som sistemann torsdag kveld.

- Det har vært opp og ned denne sesongen. Klart det tærer også på. Jeg skal ikke legge skjul på det. Vi prøvde så godt vi kunne, men fikk det ikke til. Jeg må også få takke publikum som var helt rå i dag. Vi ligger under, men de støtter oss hele veien. Sånn har det ikke alltid vært. Det setter jeg pris på.

Hva nå?

Frisk Asker, Arboga, Almtuna, Mora, Färjestad, Graz99ers og så Frisk Asker igjen. 27 sesonger på toppnivå. Det er å spille ishockey og ishockeylivet Anders Bastiansen kan.

- Hvordan blir det å skulle gjøre noe annet?

- Jeg er glad jeg slipper sommertreningen hvert fall! Jeg tror det kommer til å bli vanskeligere når sesongen begynner til høsten, men jeg har et par gutter jeg kan følge opp litt mer og jeg slipper å passe på at kroppen er bra nok hele tiden. Med kamper med guttene blir det sikkert ikke så mye frihelger uansett, men det er et par ting jeg gleder meg til. Det har vært non stop fra august til rundt mai i 27 år uten en frihelg. Nå går det an å gjøre litt andre ting. Det blir sikkert litt rart det og, men jeg gleder meg på en måte.

- Noe comeback kan ikke bli aktuelt?

- Man skal aldri si aldri, men ...

- Åpner for comeback allerede, ja?

- Nei! Så absolutt ikke! Jeg tror nesten det er umulig å komme tilbake i min alder hvis man ikke trener hele veien. I alle disse årene har jeg hatt fokus på ikke å bli for gammel. Men før eller siden klarer man ikke det lenger. Kroppen er litt sliten. Etter hver kamp føles det litt som å være fyllesyk. Og det er ganske slitsomt, sier Bastiansen etter sin 1641. og siste hockeymatch.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form