Lukk søk

Fjordkraftligaen

November 22, 2022

Elitehockey-sjefen om MS-krisen: - Håper de kommer seg gjennom dette

Både importer og nordmenn forlater MS som en følge av klubbens økonomiske situasjon. Cato Cocozza mener klubbene på øverste nivå må finne rett balanse i sin satsing.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Søndag ble det kjent at Manglerud Star fristiller sine fire importer som en følge av sviktende inntekter. Nå er det klart at også Mads Vestby takker for seg og drar til Hasle-Løren.

Etter det nitten.no er kjent med vurderer også flere norske spillere sin fremtid i Oslo-klubben nøye.

- Jeg har jo selv tette bånd og relasjoner til MS fra min tid der og syns så klart dette er synd for spillere, ledere og alle jeg kjenner der. Jeg håper de kommer seg gjennom dette, sier daglig leder i Elitehockey AS, Cato Cocozza, til nitten.no.

Tre sesonger i MS

38-åringen spilte tre sesonger i Manglerud Ishall, den siste i 2016/2017, etter oppholdet i Vålerenga. MS varslet en frisk satsing med økte ambisjoner i sommer, men går nå en tøff periode i møte med en ung og tynn tropp.

- Kanskje man må se litt annerledes på ting fremover og hva man skal være. Nå har ikke jeg sett noen tall eller noe slikt så det er vanskelig for meg å uttale meg om hva som er gjort feil eller riktig, men det kommer sikkert etter hvert. Vi er en liten hockeyfamilie der vi heier på alle. Det er sikkert mange der ute som skulle vært foruten dette her, sier Cocozza.

Han er sjef Elitehockey AS som er eid 50 prosent av Norsk Topphockey AS og 50 prosent av Norges Ishockeyforbund og har totalansvar for drift og kommersiell utvikling av Fjordkraft-ligaen.

- Er slike nyheter problematisk for hockeyens omdømme?

- Det er ganske mange klubber som har vært gjennom noen tøffe år. Det går litt på MS nå, men jeg tror mange kjenner seg igjen og har opplevd økonomiske problemer på et eller annet tidspunkt. Så gjelder det å finne en balansegang mellom satsing og det man har penger til. Mange av klubbene får det til, og det er veldig positivt. Jeg håper MS kommer seg på beina igjen.

Færre lag?

Like sikkert som man nærmer seg jul kommer diskusjonen om antall lag i Fjordkraft-ligaen lurende ved en storseier i ligaen eller skriverier om sviktende økonomi.

Så sent som mandag skrev hockeyekspert Tor Nilsen følgende på Twitter:

- Det finnes ikke økonomi til å ha ti gode nok lag i Fjordkraft-ligaen. Bør gå ned til åtte lag og gå rett på semifinaler neste sesong.

Cocozza liker diskusjonen og engasjementet, men har ingen klar mening om hva som er den beste løsningen for norsk hockey her og nå.

- Om vi skal ned på så og så mange lag eller utvide burde vi ta i et annet forum. Det avhenger også av hva man ønsker og hva man fokuserer på. Man må ha økonomi til en sunn drift slik at hverdagen går rundt for både klubb og spillere. Se på Grüner som holder det de lover, står inne for budsjett og håndterer å spille i ligaen, sier Cocozza og kommer med nok et eksempel:

- Ringerike er akkurat det vi har ønsket oss av en hockeyklubb. De kom fra 1. divisjon, ingen hadde noen forventninger til, men de har tatt steg, spilte sluttspillet i fjor og jobber nå med en byarena. Skulle vi vært foruten dem og sagt det kun er plass til åtte lag? Da hadde ikke de fått bygget seg opp til det de kan bli for norsk hockey. Vi må også tenke litt lenger.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form