Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 29, 2021

Eide: - Ingen grunn til å stenge ned ligaen nå

Økende smitte og avlyste romjulskamper til tross: Norges Ishockeyforbund er optimistiske med tanke på å få fullført Fjordkraft-ligaen for første gang siden våren 2019.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Et omfattende smitteutbrudd i Lillehammer stoppet romjulsduellene mot Storhamar der det senere også ble avdekket et positivt tilfelle. Og kun timer før dropp i Askerhallen tirsdag, røk begge kampene mellom Frisk Asker og Vålerenga etter en positiv hurtigest i Frisk-leiren.

- Nitrist, lukter litt reprise av fjoråret her nå, skriver TV 2s hockeyekspert Jesper Hoel på Twitter og får støtte av Erik Follestad Johansen.

- Hvis én spiller tester positivt på et hockeylag, må resten av troppen i karantene. I eliteserien er kanskje 65-70 prosent av spillerne semi-proffe, kanskje mer? Mange kjører kollektivt hver eneste dag. Utopi å tro på negative tester herfra og ut. Huff. Mørke skyer nå, skriver Hamar Arbeiderblad-journalist Bendik H. Eriksen på Twitter.

Ikke diskutert stopp

Men det synet deler ikke Norges Ishockeyforbund. Generalsekretær Ottar Eide forteller at ligastopp ikke har vært tema så langt.

- Det er ingen grunn til å stenge ned ligaen slik det er nå. Vi ser ingen grunn til det med mindre myndighetene gjør det, men det tror jeg sitter langt inne nå. De ønsker å holde det mest mulig i gang. Jeg ser ikke at det kan bli en «case» akkurat nå. Vi håper det ikke blir mer smitte slik at de som får lov til å spille, kan spille. Vi holder på så lenge vi klarer, sier Eide til nitten.no.

Ligaen stoppet brått i mars 2020 da pandemien kom til Norge og landet ble stengt ned. 8. januar 2021 valgte ishockeyforbundet selv å si stopp etter rundt 50 smittetilfeller i de ulike lagene på toppnivå.

- Da var det enormt med smitte i mange lag. Kort tid senere ble også all toppidrett stengt ned. Men nå er bildet helt annerledes. Å stenge eller avkorte har ikke vært tema, sier Eide.

Dagens karantenereglement sier at alle nærkontakter må i karantene. Det betyr at én positivt test kan være nok til å stoppe et hockeylag fra aktivitet i dagevis slik som blant annet skjedde med Frisk Asker i går.

- Dette er for å skåne hele samfunnet. Vi kan se ishockeyen isolert, men det blir litt meningsløst når totalsituasjonen er så krevende for alle. Det var en periode man kunne teste seg ut, men det er mer krevende nå med omikron-varianten og at man kan bli smittet flere ganger. Det er viktig at det er ganske strengt.

- Du er optimist med tanke på å få fullført full sesong?

- Ja, per i dag så er jeg det. Så får vi bare håpe det ikke dukker opp flere ting. Det er ikke stor smitte nå med unntak av utbruddet Lillehammer hadde. I Frisk var det snakk om positiv test etter nærkontakt med en bekreftet smittet.

Håper på endring for 1. divisjonsklubbene

Det er med dagens regler kun lagene i øverste divisjon som får lov å trene og spille kamper frem til midten av januar i Norge. Dette rammer blant annet ishockeyens 1. divisjon.

- Vi håper det kan komme endringer der. Tolkningen av hva som et toppidrett er annerledes nå enn tidligere, og det er litt rart. Her snakker vi om profesjonelle og semiprofesjonelle utøvere. Det er også lettere å holde styr på dem med tanke på smitte og smittevernprotokoller, påpeker Eide og fortsetter:

- Så har man andre idretter der også alle i øverste divisjon er amatører som kanskje trener én og to ganger i uken. Når de er prioritert foran nivå to i hockey, håndball og også fotball, er det litt spesielt.

Norges Idrettsforbund jobber for å få til et møte med helsemyndighetene og kulturdepartementet tidlig på nyåret for å diskutere en mulig endring. Ishockeyforbundet samler klubbene på nivå to til møte 3. januar.

- Vi håper vi skal få til en endring. Det blir nok ikke åpning før midten av januar, men kanskje man kan få begynne å trene litt tidligere. Det er stor forståelse for situasjonen i NIF og de ulike idrettene generelt, sier Eide.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form