Lukk søk

Fjordkraftligaen

October 27, 2021

Dommersjefen om situasjonen i Stavanger: - Saken er trist

Stjernens Jonathan Asbjørnsen fortviler etter at han fikk tre kampers karantene for en situasjon under lørdagens kamp i Stavanger. Dommersjefen skulle ønske det hadde vært unngått.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Hårreisende. Totalt ubegripelig, tordner Stjernen-leder Anders Åsle til Fredriksstad Blad.

Det var tidlig i 2. perioder under toppkampen i DNB Arena lørdag Jonathan Asbjørnsen ble sendt i garderoben med matchstraff. Stjernen-spilleren fikk onsdag beskjed om at han utestenges i tre kamper, og i DISUs konklusjon heter det blant annet:

«Dommerne er satt opp for å lede en kamp og det forventes at spillere og ledere har full respekt for kampens dommere og oppgavene de er satt til å utføre før, under og etter en kamp. I dette tilfellet mener Disiplinærutvalget at dommer ikke kan lastes for situasjonen som oppstår mellom han og spiller. Disiplinærutvalget mener at dommeren her opptrådte korrekt i en situasjon vi anser som mer eller mindre normal under en ishockeykamp. Spillereglene er tydelige på at fysisk kontakt mot dommer ikke skal tillates, og det forventes at spillere på dette nivået opptrer aktsomt og respekterer dette. Det er spillernes ansvar å orientere seg slik at dommerens sikkerhet og autoritet ikke settes på prøve. (...)».

Omtalt som «påkjørsel»

Dommersjef Geir Thomas Olsen uttaler seg om hendelsen på vegne av dommerteamet:

- Dommeren har meldt inn saken som en påkjørsel som ikke burde ha skjedd. Altså en fysisk kontakt som ikke burde ha vært der. Da er regelen klokkeklar på at han har spilt ferdig. Det mange tror er at det handler om den første sekvensen, men det er situasjonen i etterkant som fører til at det blir en sak ut av dette, forklarer Olsen til nitten.no.

- Asbjørnsen forteller til Fredriksstad Blad at han bare retter på en albuebeskytter?

- Det er én side av saken. Vi stoler på dommerrapporten, og må gå ut i fra den. Men det er en situasjon som burde vært unngått, mener dommerteamet, forteller Olsen.

Ingen ankemulighet

Etter at formalitetene rundt en mulig anke har blitt regulert, kan ikke Fredrikstad-klubben protestere på utestengelsen til Asbjørnsen.

- Vi hadde noen sesonger hvor det det nesten ble mer saker enn kamper. Da ønsket vel forbundet og fokusere på sporten i stedet for å bruke tid på alle de anke-papirene som kom. Men saken er naturligvis trist. Det foreligger en dommerrapport og en videorapport fra situasjonen. Det er ikke alltid video er med på å skape et 100 prosent riktig bilde av en situasjon. Oppstår det kontakt mellom utøver og dommer, som ikke er nødvendig eller en krasj, så skal det bestraffes, forklarer Olsen.

Han har fått med seg at både situasjonen og straffen har vært heftig diskutert i sosiale medier de siste dagene.

- Heldigvis har vi et engasjert publikum i alle klubbene som sørger for at sporten er populær og lager liv. Men ting skjer under kamper som er uheldige, slik som her. Og vi må regne med at vi må stå i stormen flere ganger denne sesongen hvor kanskje ikke alle er enige i avgjørelsen. Men den nye regelen ble tatt i bruk, hvor spilleren fikk personlig straff, noe som ikke gikk ut over antall spillere på isen. Hadde dette skjedd tidligere, hadde det blitt en fem minutters utvisning til Stjernen, avslutter Olsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form