Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 2, 2024

Diskuterer ny Lillehammer-kontrakt: - Tror begge parter er fornøyd

JORDAL (nitten.no) Prestasjoner som på Jordal torsdag, gir Jakub Petr økt lyst til å jobbe videre med Lillehammer-mannskapet også neste sesong.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det endte med straffetap da Lillehammer misset alle sine seks forsøk, men et sterkt bortepoeng på Jordal ble uansett en opptur for det unge mannskapet.

- Jeg er ikke fornøyd siden vi tapte, men alt i alt var dette en stor prestasjon sammenlignet med tidligere kamper. Den store forskjellen er at vi nå endelig kan stille med fire fulle rekker, sier trener Jakub Petr til nitten.no.

Lillehammer vant også skuddstatistikken 39-38 borte mot tabelltoeren.

- Vi organiserer oss bedre og bedre. Det gir meg en god følelse foran de siste åtte kampene og sluttspillet, sier den tsjekkiske treneren.

Prestasjoner og disiplin som Lillehammer-gjengen viste torsdag kveld, gir Petr god tro på at det er mye å bygge videre på i OL-byen og ta ytterligere steg neste sesong etter at klubben var nær ved å gå konkurs så sent som for et drøyt år siden.

I samtaler

Tsjekkeren kom inn foran denne sesongen på en ettårskontrakt og tok over en tropp som er 10 prosent billigere enn i 2022/2023-sesongen. Samtalene om en mulig forlengelse er i gang.

- Vi ble enige om en ettårskontrakt da jeg kom fra et annet land og annen kultur for så å se an gjennom sesongen. Som jo er nå, sier Petr og smiler.

- Så hva skjer nå?

- Vi snakker sammen. Jeg tror begge parter er fornøyd så langt, så får vi se. Etter landslagspausen tror jeg det kommer en avgjørelse.

Lillehammer vant seks av de ti første kampene under Petr og tok i den perioden 18 av de 37 poengene laget nå står med.

Likevel mener treneren laget har blitt stadig bedre gjennom sesongen selv om fokus nå blir å beholde sjuendeplassen på tabellen.

- De første to månedene var ok. Vi fikk resultater, men ser på kampene eller klipp fra starten av sesongen var det et helt annet lag. Det var mye nytt også for meg som ikke kjente ligaen. Når det kommer til spillestil har laget utviklet seg mye. Spillerne måtte bli kjent med en ny strategi og ny måte å tenke hockey på. Det tar tid. I tillegg har vi hatt mye skader og sykdom. Vi spilte rundt to måneder uten full tropp. Før eller senere straffer det seg.

Midt på tabellen?

50-åringen med en fortid fra yngre landslag i hjemlandet Tsjekkia liker å jobbe med unge spillere. Da passer Lillehammer-satsingen perfekt.

- Jeg tror vi er det yngste laget i ligaen. Det er mange spillere i utvikling som trengte tid til å bli kjent med mye nytt. Det er slike jeg liker å jobbe med. Og kamper som dette er så viktig for dem. Vi skal ikke bare forsvare oss og håpe vi kan vinne en kamp her og der, men med full tropp tror jeg ikke de andre lagene gleder seg til å møte oss. Vi har mye jobb foran oss, men det har vært en god start, sier Petr.

Før Pride-kampen på Jordal torsdag, var beskjeden til spillerne at det gjensto 27 perioder av seriespillet og at ledelsen ønsker å se igjen det man trener på hver dag. LIK vil ende som nummer sju dersom laget klarer å holde Lørenskog bak seg.

- Jeg syns vi burde kjempe om en femte-, sjetteplass. Vi ønsker å bli mer stabile og da ikke bare i resultatene, men også i prestasjonene gjennom en hel kamp. Jeg gleder meg til sluttspillet og håper vi kan konkurrere der.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form