Lukk søk

Internasjonal hockey

April 21, 2022

Danielsen kontaktet av norske klubber - vurderer å bli i England

Han fikk prisen for «årets mål» av supporterne som elsker å uttale navnet hans. Adrian Saxrud Danielsen trives så godt i England at han vurderer å avvise interessen fra Norge.

Foto: Hayley Roberts, Sheffield Steelers

Adrian Saxrud Danielsen valgte Sheffield Steelers under pandemien etter at oppholdet i HC Innsbruck ikke ble som Hamar-gutten hadde håpet. England-eventyret ble en suksess som førte til kontraktsforlengelse og 15 poeng på 39 kamper denne sesongen.

Danielsen vurderer også å gå på nok en sesong i den engelske industribyen.

- Det kan fort hende at jeg forlenger med Sheffield. De har gitt uttrykk for at de er fornøyde med meg, og jeg trives veldig godt. Det er en litt annerledes hverdag en hva vi er vant med hjemme i Norge. Her kan du ikke dra i butikken eller på puben uten at du blir gjenkjent, forklarer backen.

«Årets mål»

Supporterne har virkelig fått sansen for den norske backen som ofte byr på seg selv i hockeyklubbens sosiale medier-kanaler. Enda bedre ble da han i tillegg fikk prisen for «årets mål» som ble stemt frem under «Supporter fan award» som arrangeres av Sheffield Steelers Supporter Club.

- Utrolig nok fikk jeg den prisen. Det er ville tilstander her borte sammenlignet med Norge. Vi har 8-9000 tilskuere på hjemmekampene, alle sitter med drakter og skjerf i hele hallen, forteller Danielsen.

29-åringen forteller at lønningsposen er bedre enn hva den hadde vært i Fjordkraft-ligaen. Og når det kommer til nivået ror han Sheffield ville havnet topp fire i Fjordkraft-ligaen.

- Vi har 14 importspillere i troppen, og mange av dem har masse erfaring. Jeg vil tro at vi hadde havnet blant de beste i Norge om vi hadde spilt der. Når tempoet synker litt har vi en gjeng spillere med gode kvaliteter, forklarer den tidligere Lillehammer-spilleren.

Ettertraktet

Skulle Sheffield-backen vurdere å flytte hjem, er det flere klubber som allerede har vist interesse.

- Både Stjernen og Storhamar har forhørt seg om jeg vurderer å komme hjem til Norge igjen. Og det er to klubber jeg kjenner godt til, så det er hyggelig, sier Danielsen.

- Det er en totalpakke som spiller inn. Jeg blir 30 år i september og vet ikke om jeg ønsker å være utenlandsproff mye lengre. Jeg savner Norge selv om jeg trives i England. Så det skal bli godt å komme hjem en tur etter sluttspillet. Her er det to kamper og 120 minutter som gjelder og ikke best av syv som i Norge.

I mai reiser landslaget til Finland for å spille VM. Backen har ikke store forhåpninger om å bli med i troppen der.

- Nå har ikke jeg snakket med Petter Thoresen om landslaget, men jeg sitter med en følelse av at mange tror ligaen i England ikke er tøff nok. Vi må i likhet med alle andre ligaer levere hver eneste dag. Og når du er utenlandsproff, så innehar du et viss nivå føler jeg, mener han.

- Vil du være tilgjengelig dersom telefonen kommer?

- Naturligvis. Jeg har jo fått sjansen før også, og gjorde meg ikke bort. Alle som spiller ishockey ofrer det meste for å spille med isbjørnen på brystet.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form