Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 5, 2024

Dame-Malka forlater Frisk i dag: - Han syns det er kjedelig at dette blir blåst opp slik

For noen dager siden fikk Olivier Dame-Malka beskjed om at kontrakten hans ikke forlenges. Det siste han gjorde som Frisk Asker-spiller var å slå ned Sondre Grønli.

Skjermdump med tillatelse: TV 2

- Han vet jo ikke hvem Stjernen-spilleren er, men han sier det ble noe gruff, de to provoserer hverandre og til slutt kastes hanskene og de slåss. Som han sier: Han syns det er kjedelig at dette blir blåst opp slik. Han traff Stjernen-spilleren «bra» et par ganger, men det er kanskje konsekvensene når man kaster hanskene.

Det sier Frisk Asker-sportssjef Vidar Wold til nitten.no etter hendelsen i Stjernehallen torsdag kveld som er omtalt hos blant andre TV 2, VG, NRK, Nettavisen og Dagbladet og som engasjerer voldsomt i sosiale medier.

- At man kaster hanskene skjer ikke så ofte i ishockeyen så jeg skjønner at det skaper overskrifter. Men her er det to stykker som gjør det, og da håper jeg og tror begge vet konsekvensene av det. Når også hjelmen detter av, er det en skaderisiko. Så syns jeg jo det blir blåst litt vel opp. Når man snakker om den største skandalen i norsk hockey ... Det setter jeg spørsmålstegn ved. Det blir voldsom ordbruk, mener Wold.

- Så er det så klart trist at Stjernen-spilleren blir skadet, og slåssing er jo ikke noe vi eller noen andre oppfordrer spillerne våre til. Kaster man hanskene får man matchstraff og trolig flere kampers karantene. Det vet alle. Skaden er kjempetrist, men hendelsen i seg selv at to spillere velger å slåss er vel ikke sånn sett oppsiktsvekkende.

Uten kontrakt i dag

Fransk-canadieren Olivier Dame-Malka kom til Frisk Asker i oktober på en korttidskontrakt som ble forlenget med én måned til tross for at 33-åringen måtte sone tre kamper for et slag i bakodet på Lillehammers Mads Homdrom.

Allerede flere dager før avreise til Fredrikstad torsdag, fikk Dame-Malka beskjed om at den siste avtalen som varer til og med torsdag 4. januar nå ikke ville bli forlenget.

- Den avgjørelsen ble tatt for x antall dager siden. Det fikk han også beskjed om da. Kontrakten hans går ut fredag og hva han gjør videre da vet jeg ikke, sier Wold.

Det var etter en duell nede ved vantet TV 2s kamera etter hvert fanget opp fighten mellom Dame-Malka og Sondre Grønli - begge uten hjelm. Foranledningen kommer ikke frem av rettighetshaverens bilder.

En hjelmløs Dame-Malka langer ut mot Grønli med flere slag hvorav ett treffer Stjernens 18-åring slik at han faller blødende ned på isen der han blir liggende før Jack Badini og senere Mikkel  Seiergren Christiansen stormet til mens Frisk Askers Hampus Gustafsson sjekket hvordan det gikk med Stjernen-spilleren.

- En kjempeskandale

TV 2-kommentatorene Jan-Erik Helgesen og Jörgen Wahlberg ble etter hvert gjort oppmerksomme på at Dame-Malka var inne i sin siste dag som Frisk-spiller.

- Det er en kjempeskandale. Dersom det stemmer er det å pisse på norsk ishockey. Det er den største skandalene jeg har sett i Norge om det stemmer, sa Wahlberg.

- Beklager å si det, men det er fryktelig. Det er som på 70-tallet i NHL. En kjempeskandale. Pinlig. Jeg håper ingen skriver kontrakt med ham i Norge igjen. Noe av det verste jeg har sett i norsk hockey - med tanke på at kontrakten hans går ut i dag, fortsatte ekspertkommentatoren.

Grønli forlot isen for egen maskin mens han holdt seg for nesen. Det tok nærmere 15 minutter før kampen startet igjen og Frisk Asker forøvrig snudde 2-3 til seier 5-3.

- Man må skille litt mellom hendelse og skadeforløp. Det er ikke noe overfall eller snakk om å hoppe på noen bakfra. Det er to som bestemmer seg for å gjøre opp. Da kan dette her skje. Det kunne like gjerne skjedd vår spiller, sier Wold.

- Det har ingenting å gjøre med at kontrakten hans gikk ut?

- Absolutt ikke. Han skal videre ut i Europa og vet like godt som alle andre at man tar med seg matchstraffen. Hvis man har gjort noe klart med ny klubb eller søker ny klubb er ikke akkurat det så smart å gjøre da. Det er ikke sånn at han hadde bestemt på forhånd at han skulle gjøre dette.

Stjernen-leder Gisle Årnes sier til Fredriksstad Blad at klubben kommer til å politianmelde Dame-Malka.

- Må være en av historiens feigeste spillere i norsk hockey. Først et overfall bakfra på Lillehammer, så dette mot en liten og lett 05-gutt, skriver Fredriksstad Blads sportskommentator Erik André Pedersen på X.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form