Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 8, 2023

Dagene som snudde alt for Lillehammer: - Folk går med hevet hode igjen

JORDAL (nitten.no) Voldsomt engasjement på årsmøtet, nytt styre, en tapper prestasjon på Jordal og årets første poeng har gjort noe med stemningen på Lillehammer.

Foto: nitten.no

- Det har vært mye tanker, tunge skuldre og masse spørsmål. Det er bare sånn det blir. Men nå har jeg troen på at det blir bra, sier Lillehammer-gutt og LIK-spiller Emil Nyhus til nitten.no.

Den økonomiske krisen og påfølgende spillerflukten kunne i verste fall tatt knekken på hele Lillehammer IK. I OL-byen fryktet man både konkurs og at lisensen ville ryke, men oppryddingen ser ut til å fungere.

Over 200 personer møtte opp på onsdagens ekstraordinære årsmøte der Per Olav Andersen tok på seg ledervervet og klubblegenden Lars Bergseng ble klappet inn i styret.

- Vi har stor interesse av at LIK lever videre og lever godt. Det skal vi bidra til, sa Andersen fra lederstolen og presiserte at økonomi ikke overraskende er det viktigste ut sesongen der klubben har måttet spare 500.000 i måneden.

Fem borte

Lønnskutt var helt nødvendig, og etter romjulskampen mot Storhamar har Andreas Martinsen, Martin Gran, William Mäkinen, Henrik Eriksson og Nick Dineen har alle reist.

Emil Nyhus opplevde at engasjementet på årsmøtet smittet over på spillerne som hadde møtt opp. Torsdag våknet han opp med stor tro på «nye» Lillehammer, og noen timer senere tapte den unge troppen 3-2 mot gullfavoritt Vålerenga på Jordal. Lørdag kveld fikset den samme gjengen årets første poeng mot Frisk Asker.

- Det har vært skikkelig tunge uker, men etter møtet på onsdag følte jeg at dette kommer til å ordne seg. Jeg fikk skikkelig trua. Det er veldig mange flinke folk som har kommet inn. Det vil ta litt tid, men jeg tror de kan få orden på klubben, sier Nyhus.

Lillehammer-gjengen trengte en opptur både på og utenfor isen etter de dramatiske dagene i juletiden der den økonomiske krisen kom til overflaten og fikk konsekvenser. Lille nyttårsaften sto Nyhus på isen i Eidsiva Arena og gråt sammen med kompisen Martin Gran.

- Foran årsmøtet ble det snakket om et kupp og slikt tull, men ingen stemte imot. Det virket som alle var fornøyde. Jeg tror det kan hjelpe oss mye at vi nå kan slappe av litt. Det virker som folk går med hevet hode igjen.

Ny start

14 runder før slutt har Lillehammer hele 21 poeng ned til Ringerike Panthers på nedrykkskvalifiseringsplass. Ukens to kamper mot Vålerenga og Frisk Asker har gitt Nyhus stor tro på at det unge mannskapet vil ende blant de åtte beste.

- Jeg tror ikke vi rykker ned, nei. Vi har noen poeng ned og skal klare å vinne noen kamper fremover. Selv om vi har mistet poengrekken vår, er vi ikke ferdige. Nå føler jeg vi har vist at vi kan bite fra oss. Juniorene gjør en kjempejobb og kommer til å ta steg, sier Nyhus.

På Jordal torsdag smalt det bak Trym Gran allerede etter 34 sekunder, men resten av matchen endte 2-2. Det gjorde Lillehammer-gutten stolt.

- Dritkult! Jeg tror knapt jeg var i offensiv sone, men jeg er så stolt av guttene. Vi stilte med to NTG-rekker, ny spillestil og tok ledelsen 2-1. Det viser at vi har noe å bidra med.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form