1. divisjon

March 16, 2023

Comets opprykkshåp lever etter dramatisk snuoperasjon

LØRENSKOG (nitten.no) Comet snudde matchen mot Lørenskog og avgjorde i overtall i spilleforlengelsen!

Herman Kopperud ble den store helten for Comet med 6-5-målet tre minutter ut i spilleforlengelsen i Lørenskog.

Gjestene fra Halden ledet 1-0 tidlig, kom under 3-1, snudde til 4-3, kom under 5-4 og vant 6-5!

Lørenskog hadde ledet kvalifiseringen etter tre av seks runder med seier, men fikk nå med seg kun ett poeng. Grüner slo Ringerike 4-2 i Oslo og topper halvveis.

Neste match? Lørenskog mot Ringerike på Romerike lørdag mens Comet reiser til Oslo for å møte Grüner.

Snudde - igjen

Veteranen Daniel Trnavsky sendte gjestene foran tidlig, men i løpet av 19 sekunder snudde Lørenskog matchen.

Lekne David Aas-Larsen utlignet før Kristoffer Pihlqvist kjempet inn 2-1-scoringen og fikk de snaue 1000 tilskuerne opp fra de oransje setene.

Et drøyt minutt etter Aas-Larsens 1-1-mål økte hjemmelaget også til 3-1 ved Edvard Gjøs. For andre match på rad hadde Lørenskog kommet tilbake etter å ha havnet under, men det skulle skje mye mer.

Joakim Opsahl røk ut med matchstraff og Herman Kopperud utnyttet fem minutter med én mann mer på isen - 3-2.

Ny periode og nå var det haldensernes tur til å snu en tomålsledelse. Anders Poulsen styrte inn 3-3 foran Theo Rooseboom de Vries før det var svenske David Nilssons tur.

Nykommeren fra Bergen traff godt og kunne feire foran de mange tilreisende fra Halden i en het periode av matchen der gode Hugo Enock var en av flere som forsvant ut med skader.

Hermanrud-dobbel

Et drøyt minutt senere var det Casper Myklebusts tur som ble sendt i dusjen og Lørenskog som fikk sjansen med én mann mer på isen i fem minutter.

Espen Kleppe Hermanrud brukte der 47 sekunder på å gjøre 4-4 og 5-4! Begge gangene var Aas-Larsen nest sist på pucken. 5-4 på tavla og 24-22 i skudd etter to perioder.

De første ti minuttene av tredje periode trykket Comet voldsomt på, men Lørenskog holdt unna.

Lørenskog hadde Marcus Ekberg utvist da Vetle G. Indrelid ble sendt i dusjen snaue to minutter før slutt. Det straffet seg da Leif Victor Stark trengte kun 14 sekunder på å sende matchen til forlengelse.