Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 13, 2024

Comet-scoringene gir selvtillit: - Vi har tatt kjempesteg

Ni scoringer på de tre siste kampene mot Stavanger Oilers og Vålerenga gir Comet økt tro på spill i EHL også neste sesong foran kvalifiseringen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Vi har jobbet mot dette lenge. Mentalt har vi vært i denne kvalifiseringen lenge, men vi har likevel hatt et ønske om å prestere og vise oss frem i EHL. Hvis vi fortsetter med samme innstiling, tror jeg vi har kjempegode sjanser til å få et bra resultat.

Der sier Comet-trener Leif Carlsson til nitten.no. Onsdag starter de viktigste kampene denne sesongen for haldenserne når kvalifiseringen innledes i Grünerhallen.

12 oppgjør skal avgjøre hvilke to lag av Ringerike Panthers, Comet, Grüner og Narvik som får bli en del av norsk hockeys gjeveste selskap til høsten.

- En kvalserie er tøft. Det vet vi også fra i fjor. Og vi møter lag fra 1. divisjon som er i bra form, men går selv inn i disse kampene med ganske bra selvtillit. Vi har tatt kjempesteg, sier svensken.

Plager de store

Selv om Comet ble EHLs desiderte jumbo med kun 13 poeng, har laget tidvis plaget langt mer ressurssterke motstandere etter jul, scoret flere mål og hengt bedre med i kampene med unntak av 10-0-tapet på Hamar.

Ikke minst har målproduksjonen tatt seg opp. Comet scoret fem i Sparta Amfi, holdt Oilers til 3-4 med en rekke spillere ute med sykdom, ledet 3-2 på Jordal etter 40 minutter og avsluttet serien med en sensasjonell 3-0-ledelse mot VIF før gjestene snudde.

- Dere har scoret bra med mål en periode?

- Ja, og det er moro å se. Og det er forskjell på det og å spille jevnt med lag kun gjennom å forsvare seg og uten å skape sjanser. Skal vi ta poeng, må vi score mål. Det er moro å se stegene vi tar, sier Comet-treneren.

Rykket opp

Comet avgjorde play in-kamp nummer fem på sudden death i Trondheim på veien mot kvalifiseringen i fjor. Men da alt skulle avgjøres i siste kamp hjemme mot Lørenskog og Halden var klare for opprykksfest, ble det tap.

Først da Manglerud Star ikke ble tildelt lisens senere på sommeren, kunne Comet starte jobben med å å på plass en EHL-satsing.

- Vi skal ikke skamme oss over det vi har levert. Etter jul har vi spilt ganske bra, tatt steg og det er mange som har vokst med oppgavene. Det holder ikke helt til å slå de beste, men vi må også være litt realistiske. Førstrekken til Vålerenga koster nok det samme som hele vårt lag og litt til.

Kvalifiseringen:

13.03 Ringerike Panthers - Narvik
13.03 Grüner - Comet
16.03 Grüner - Ringerike Panthers
16.03 Narvik - Comet
20.03 Comet - Ringerike Panthers
20.03 Narvik - Grüner
22.03 Narvik - Ringerike Panthers
24.03 Comet - Grüner
26.03 Comet - Narvik
26.03 Ringerike Panthers - Grüner
28.03 Grüner - Narvik
28.03 Ringerike Panthers - Comet

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form