Lukk søk

CHL

May 26, 2023

CHL med «innovative regelendringer»: - Blir kult å teste det

Stavanger Oilers-sjef Anders Gjøse kaller regelendringene «spennende», men er usikker på om CHL er rett arena for prøveprosjektet.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Om CHL er stedet for å teste det ut er jeg usikker på, men når det først ble slik, syns jeg det er spennende. Det blir kult å teste det, sier Oilers-sjef Anders Gjøse til nitten.no.

Han var selv på plass under CHL-trekningen denne uken der det ble klart at Oilers møter Färjestad, Vaxjö Lakers og Ocelari Trinec hjemme samt ut mot Red Bull Salzburg, Bolzano og Dynamo Pardubice på bortebane.

Under disse matchene vil man teste ut det CHL selv omtaler som «innovative regelendringer» for å  «forandre spillet og tilføre mer spenning»:

* Et lag vil fortsette å spille overtall selv om de scorer mål i overtallsspillet.
* Det vil bli dømt utvisning selv om det scores mål under den avventende utvisningen.
* Dersom et lag scorer i boxplay, vil utvisningen bli fjernet for boxplay-laget.

Positive

- Alt dette henger jo sammen. Og det som er klart her er at det blir enda viktigere med «special teams». Det blir viktig å være gode i boxplay når man kommer til å spille to minutter uansett i langt større grad. Der vil det jo også være en stor fordel med å angripe og score mål, kommenterer Gjøse.

- Dere er positive til endringene?

- Ja, tradisjonelt sett har ishockey kanskje blitt sett på som en av de mer konservative idrettene når det kommer til endringer på bane, regler og slikt. Jeg syns dette er spennende, men så er det dette med om CHL er arenaen for et slikt pilotprosjekt da, poengterer den nye Oilers-treneren.

Han peker på at NHL tidligere har brukt AHL for å teste ut endringer før det eventuelt slippes løs også på øverste nivå.

- Jeg snakket med representanter for de sveitsiske lagene som var forbannet over at de ikke hadde fått muligheten til å komme med sin mening i forkant av endringene. De stusset over at de ikke ble tatt med på råd nå som CHL prøver å bygge opp noe nytt. Og det støtter jeg.

- Kan det bli trøblete med ett sett regler i CHL og andre regler i hjemlig liga?

- Det tror jeg ikke. Det blir forskjell, men jeg ser ikke på det som et problem.

Gruppespill utgår

I vinter bestemte CHLs eiere seg for å endre turneringsstrukturen. Etter et møte i Sveits ble det kjent at kun 24 lag får plass i 2023/2024-sesongen og at gruppespillet fjernes.

De 24 plassene fordeles slik: den regjerende CHL-mesteren samt de tre beste lagene fra svenske SHL, sveitsiske National League, tyske DEL, finske Liiga, Extraliga fra Tsjekkia og ICEHL med lag fra Italia, Østerrike, Ungarn og Slovenia.

I tillegg fikk fem lag fra fem mindre ligaer såkalte «wild card»-plasser bestemt av CHLs styre med «sportslig suksess, men også potensiale i markedet» som kriterier.

De 24 lagene spiller enkeltkamper mot seks forskjellige motstandere der de 16 beste på én stor slutt-tabell tar seg videre til åttedelsfinaler.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form