Lukk søk

CHL

July 4, 2022

CHL-konkurrenter med høye mål: - Ønsker å nå finalen

Oilers-motstanderne Ilves, Red Bull Salzburg og Fribourg-Gotteron har alle ambisjoner om å avansere i Champions Hockey League og prege turneringen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Champions Hockey Leagues egne kanaler har intervjuet sportssjefen til de fire klubbene som skal kjempe om avansement fra gruppe E i årets turnering.

Oilers innleder CHL med bortekamp mot Red Bull Salzburg 1. september før sveitsiske Fribourg-Gotteron venter to dager senere. 9. og 11. september spilles returkampene i DNB Arena før gruppespillet avsluttes med dobbeltkamp mot Ilves.

Tirsdag 4. oktober tar Oilers turen til VM-arenaen Nokia Arena.

- Vi skal opp mot tre gode lag, men det er en gruppe jeg tror vi kan konkurrere i. Hvis vi spiller opp mot vårt beste, skal vi være med her, sier Oilers-sportssjef Pål Higson.

Tilbake

- Nå har ikke vi vært med i CHL på noen sesonger så vi ser frem til morsomme kamper. Det er spennende at vi igjen er en del av dette. Vi håper vi kan ta oss videre fra gruppespillet og inn i sluttspillet. Det vil være bra for klubben vår, fortsetter Higson.

Det samme ønsker ikke overraskende også konkurrentene finske Ilves, Red Bull Salzburg fra Østerrike og sveitserne i Fribourg-Gotteron.

- Vi skal opp mot mesterne fra Norge, laget som endte på førsteplass i Østerrike og et solid lag fra en by med hockeykultur. Dette blir et tøff gruppe og tett som det alltid er i CHL. Nivået er høyt og man møter nye lag fra andre nasjoner som spiller en annen type hockey. Det er spennende å tilpasse seg en annen spillestil så dette ser vi frem til, sier Christian Dubé, sportssjef Fribourg-Gotteron.

På spørsmål om hva som er sveitsernes mål i CHL den kommende sesong, svarer Dubé:

- Jeg syns vi har et solid lag, og vi ønsker helt klart å komme oss videre. Vi er med for å vinne og ønsker å komme så langt som mulig, men tar steg for steg.

VM-arenaen

Timo Koskela er sportssjef for finske Ilves som spiller sine hjemmekamper i den flotte VM-hallen Nokia Arena dit Oilers tar turen tidlig i oktober. Han forteller at Tampere-laget har satt seg som mål å vinne gruppen.

- Hver gruppe og hvert lag er tøffe på dette nivået. Vi gleder oss til å spille disse kampene og det blir en strålende mulighet for oss. Vi kvalifiserte oss for to sesonger siden, men da ble sesongen kansellert så dette blir debut for oss, sier Koskela.

Østerrikske Red Bull Salzburg kjenner godt til norsk hockey blant annet gjennom møtene med Frisk Asker i CHL forrige sesong. Sportssjef Helmut Schlögl legger ikke skjul på den hardtsatsende klubbens store ambisjoner.

- Målet er alltid å konkurrere så bra som mulig og komme så langt som mulig. Vi ønsker å nå finalen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form