Lukk søk

Aktuelt

June 4, 2021

Carolina Hurricanes med sterk seier i natt

Carolina hadde tapt begge sine kamper på hjemmebanen og stod foran en vanskelig oppgave i Florida. Den testen bestod de med glans. I tillegg har Scheifele fått sin dom etter taklingen på torsdag.

Tampa Bay hadde vunnet begge sine bortekamper mot Carolina i Stanley Cup-serien og kunne med seier hjemme i Florida ta en ledelse på 3-0 i serien. Slik gikk det ikke da en finsk superstjerne sto frem og hjalp Carolina til deres første seier over i sluttspillet mot Lightning.

I den andre kampen som ble spilt i natt så var det Boston som igjen tok tilbake serien til sin fordel da de Islanders på overtid i natt.

Finske Aho i storform

Det var nok mange som fikk seg en overraskelse da de våknet i natt og fikk se resultatet fra kampen i natt.  Tampa Bay skulle sørge for at de kunne skaffe seg tre matchballer med seier i natt, men en Sebastian Aho hos bortelaget ville det annerledes. Finnen stod for 2-0 scoringen og var nest sist på den avgjørende scoringen i overtiden da Jordal Staal sørget for at Carolina reduserte til 2-1 i kamper.

- Vi hadde ikke endret taktikken så mye, men var mye skarpere på våre skudd på mål i dag, fortalte Aho til NBC Sports etter kampslutt i natt.

Den finske NHL-stjernen kunne fortelle at det ikke var noe revolusjonerende de gjorde annerledes i natt.

- Det er ingen hemmeligheter bak seieren. Vi forsøkte bare å være litt mer aggressive enn vi har vært i de to andre kampene, fortalte Aho til samme kanal.

Carolina-keeper Petr Mrazek stod en kjempekamp mellom stengene, da han fikk sjansen i natt av Carolina-trener Rob Brind´Amour. Sisteskansen reddet 35 skudd, og var sterkt delaktig i seieren til Hurricanes. Keeperen var overhodet ikke nervøs, da han fikk beskjeden om at han skulle få sjansen i mål.

- Om jeg kjente på presset? Nei, det er bare gøy å få komme inn å spille, uttalte Mrazek etter kampen.

Svenske Victor Hedman i Tampa Bay fikk masse istid og var ikke misfornøyd med spillet.

- Vi gjorde masse bra i kampen, men resultatet gikk ikke vår vei denne gangen. Det ble en av de kveldene som man pleier å si. Nå gjelder det å komme tilbake på lørdag og sørge for at vi har samme innsats. Da får vi kanskje til et bedre resultat, uttalte svensken etter tapet.

Se målene her

Keepertabbe sørget for Boston seier

Semojn Varlamov i målet til New York Islanders fikk en trist avslutning på kampen, da han igjennom hele kampen hadde storspilt for Islanders. Scoringen på overtid for Boston var en puck keeperen gjerne skulle sett at han skulle ha tatt.

Det var ikke ukjente Brad Marchand som avgjorde kampen for Bruins etter at den ble avgjort etter 3.36 ut i overtiden. Kampen i seg selv ble ingen målkalas og det var bortelaget som fikk den første scoringen ved Craig Smith i den første perioden. Andre periode endte målløs og vi måtte skru klokken til 54:34 før kampen skulle få sin neste scoring. Og det var hjemmelagets Mathew Barzal som kunne utligne til 1-1 for Islanders.

Supporterne trodde ikke det de så da avgjørelsen skulle komme på et skudd fra nesten død vinkel i overtiden. Dermed kunne Boston Bruins kunne ta serien tilbake til sin fordel med 2-1 ledelse.

Boston Bruins-helten Marchand ønsker ikke å fokusere på hvordan hans mål ble til.

- Det var naturligvis ikke et bra mål, men alle pucker som går på mål har sjansen til å gå inn. Spesielt på overtid, oppsummerte Marchand kampen etter seieren.

Se målene her

Mark Scheifele utestenges i fire kamper

Natt til torsdag fikk NHL-supportere se en fryktelig takling som gjorde at Montréal Canadiens spiller Jake Evans ligge urørlig på isen. Taklingen ble utført av Winnipeg Jets-spiller Mark Scheifele som er en viktig brikke i den offensive spillet til Jets.

Nå har Player Safety sett på situasjonen og gikk Scheifele en utestengelse på fire kampen for hendelsen.

- Jeg er fullstendig enig i dommen, uttalte ekspertkommentator Anson Carter til NBC Sports i den han fikk vite dommen.

Tidligere NHL-coach Mike Babcock var heller ikke overrasket over utfallet til Player Safety.

- Nei, jeg er ikke overrasket. Nå er det på tide at Pierre-Luc Dubois viser seg frem og tar en større rolle, uttalte han til samme kanal.

Jets-spilleren Andrew Copp sier at han kommer til å savne sin lagkamerat som nå er utestengt.

- Vi kommer til å savne en av våre beste spillere. Det var en tung takling hvor han forsøkte å hindre at Montréal skulle gjøre mål, uttalte Coop da han fikk vite at lagkameraten hadde blitt utestengt.

Sist, men ikke minst så ønsket Winnipeg Jets-coach Paul Maurice å forsvare sin spiller.

- Du må alltid gjøre alt for å forhindre at motstanderen scorer mål. Det var en fryktelig tung takling. Det er det ingen som sier noe på, men jeg synes det er ren, mente Jets-treneren.


Se taklingen her

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form