Lukk søk

Aktuelt

June 6, 2021

Canada fra tre strake tap til VM-tittel

Det måtte spilleforlengelse til for å kåre en verdensmester i Riga søndag. Der avgjorde Canada og tok tittelen for 27. gang!

Canada kom to mot én, Nick Paul og Connor Brown, de to spilte vegg og Paul avgjorde finalen 6:26 ut i forlengelsen.

Dermed er canadierne mestere etter å ha innledet med tre strake tap og endte som nummer fire i sin innledende pulje. Lagets første seier i mesterskapet i Latvia kom mot Norge.

- Dette er helt utrolig. Mange regnet oss nok som ferdige tidlige i VM, men vi mistet aldri troen på oss selv, gjorde det spennende hele veien og leverte litt av en turnering. Man må stå i det. Jeg vet ikke hva mer jeg skal si, sier Canadas Adam Henrique i et intervju vist på V4.

- Canada leste spillet etter droppen, kom to mot én over halve banen og da er det mål i dagens hockey, sier Alexander Bonsaksen i V4s studiosending.

- Canada har vist hjerte. De har ligget nede og vært ute, slått ut Russland og USA, kom bakpå mot Finland, men klarte å utnytte overtallet de fikk i tredje periode, satte seg opp til overtime og fikk denne sjansen. Da er det bare å ta av seg hatten, sier V4-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

Overtallsmål

I ordinær tid var det Mikael Ruohomaa som ga finnene ledelsen etter ni minutter i første periode. Utligningen kom i overtall fire og et halvt minutt ut i midtperioden da Maxime Comtois traff blink.

Petteri Lindbohm, som også ble kåret til Finlands beste, satte inn 2-1-målet, men Canada kom tilbake - igjen.

Med sju og et halvt minutt igjen på uret satte Adam Henrique inn utligningen med én spiller mer på isen.

- Canada var litt ute å kjøre de to første periodene. Men i tre mot tre var de veldig disiplinerte og ventet på muligheten som kom. Og den scoret de på, sier Vålerenga-trener Roy Johansen i V4-studioet.

Amerikansk bronse

- De har en ekstrem bredde i hockeyens hjemland, sier Bonsaksen.

- Jeg er så stolt av disse guttene. De har aldri gitt opp. Vi fikk en tøff start, men så fikk vi satt sammen rekkene og begynte å fungere, sier Canadas landslagssjef Gerard Gallant.

USA sikret seg VM-bronse tidligere søndag med 6-1-seier over Tyskland. Amerikanerne røk 4-2 i semifinalen mot Canada, mens Tyskland fikk noen kortere oppladning med 2-1-nederlag mot Finland senere lørdag ettermiddag.

Det norske landslaget endte som nummer 13 i VM-turneringen i Riga.Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form