Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 19, 2022

Brutal Storhamar-start: - Må kunne stille et sterkere lag

Andreas Øksnes, Sander Vold Engebråten, Jonas Djupvik Løvlie, Martin Rønnild, Mikael Zettergren og Jacob Lundell Noer manglet alle de Storhamar fikk bank i første NM-finale.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Skal dette kunne bli en jevn finaleserie, må Storhamar kunne stille et sterkere lag, sier hockeyekspert Tor Nilsen til nitten.no.

Han spådde en jevn finaleserie mellom Oilers og Storhamar og kun étt terningkast skilte i favør seriemesteren da han kastet terning på de tre lagdelene samt trenerne.

Slik så det ikke ut da Oilers avsluttet påsken med å slå Hamar-laget 6-0 i første duell i DNB Arena, men det var mange som fikk seg en overraskelse da gjestene leverte inn lagoppstillingen uten Andreas Øksnes, Sander Vold Engebråten, Jonas Djupvik Løvlie, Martin Rønnild, Mikael Zettergren og Jacob Lundell Noer.

Sykdom?

Storhamar-leiren har ikke ønsket å opplyse om fraværssituasjonen gjennom sluttspillet og stengte også treningen i CC Amfi foran avreise til Stavanger. Ifølge lokalavisen Hamar Arbeiderblad er sykdom årsaken til de mange forfallene.

- Vi håper å få noen tilbake, sier trener Anders Gjøse til HA på spørsmål om noen av de seks kan rekke torsdagens kamp, men uten å bekrefte at det er snakk om sykdom.

Andre som av diverse årsaker ikke var i troppen mandag er målvakt Viktor Kokman, Mats Bakke Olsen som har spilt turnering med U18-landslaget, Isak Hansen og Jimmy Andersson.

16 utespillere var med flyet til Stavanger mens Oilers stilte med 20 mann.

- Tre formasjoner blir for tynt mot et så godt lag som Oilers, slår Tor Nilsen fast.

- Det tar vekk noen muligheter med bare tre rekker som matchups, kvalitet og selvfølgelig energinivå. Det er ikke noe problem å løse det, men nå var det ikke bra nok. Det var for dårlig kvalitet i gjennomføringen, sier Gjøse.

3-3 denne sesongen

Mandagens Oilers-nedsabling betyr at lagene har slått hverandre tre ganger hver denne sesongen foran onsdagens syvende duell og andre finale i CC Amfi.

- Vi kan ikke ha så stor respekt for dem. Selv om vi var få, så finnes det ingen grunn til å være passive utpå der. Vi var veike i duellene over hele banen, og spesielt på vei fram i midtsonen. Og rundt eget mål. Vi må være mye tøffere. Vi kan ikke la dem stjele pucken fra oss så lett. Vi må være mye sterkere over hele isen, sier Eirik Salsten til Hamar Arbeiderblad.

Og dersom du lurer på om det blir trøkk og smekk fullt i CC Amfi onsdag, kan du få svaret her. Storhamar beskriver selv at billett-trøkket har vært av «historiske proporsjoner», sitteplassene har vært utsolgt i over en uke og de få ståplassene som er igjen selges i god tid før dropp onsdag kveld.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form