Kamprapport

January 5, 2021

Brady Brassart ble den store helten for Stavanger Oilers på Nye Jordal Amfi.

Stavanger Oilers slår Vålerenga etter en tøff batalje på Nye Jordal Amfi. Brady Brassart blir den store helten bortelaget da han avgjør kampen i OT.

Vålerenga - Stavanger Oilers 2-3 (OT)

Lindström sendte Vålerenga i føringen
Det har vært noen lange dager for de fleste spillerne i Fjordkraft-ligaen de siste dagene med smitte blandt flere spillere og dommere, men kampen på Nye Jordal gikk som planlagt og det var to tente lag som entret isen tirsdag kveld. Allerede etter ett halvt minutt ble Eidstedt utvist for tripping uten at Stavanger klarte å sette pucken bak Søberg i Vålerengaburet. Da Nicolay Bryhnisveen først ble utvist for en høy kølle og Daniel Bøen Rokseth ble utvist for å med vilje forsinke spille fikk Vålerenga sjansen i 5 mot 3, og det utnyttet Tobias Lindström og Vålerenga til det fulle. Kalle Ekelund sendte pucken ned til Jørgen Karterud som ventet og ventet før han sendte pucken til motsatt side hvor Lindström stod klar med kølla og satt pucken forbi en utspilt Henrik Holm.

Scoring med rumpa
Den andre perioden ble av det tøffe slaget og både Vålerengas Kalle Ekelund og Stavangers Tommy Kristiansen måtte ta seg en liten tur i garderoben etter taklinger. Begge spillerne kom senere tilbake på isen. Det ble også en scoring i denne perioden, mens Andreas Stene satt utvist sendte Chris Rumble av ett skudd som traff rumpa til Brady Brassart som satt Steffen Søberg helt ut av spill og dermed stod det 1-1.

To scoringer, men ingen avgjørelse

Etter tre og ett halvt minutt av den tredje perioden ble Magnus Brekke Henriksen sendt i garderoben etter en hard takling mot Stavangers André Strandborg, men Vålerenga klarte å komme seg igjennom fem minutter i undertall uten at Stavanger kom til de helt store avslutningene.
Med ni minutter igjen av den tredje perioden får Tobias Lindström dratt med seg pucken foran målet til Henrik Holm etter en dropp og får tilslutt pirket pucken i nettet bak Stavangers sisteskanse.

Kort tid senere fyrer Dan Kissel av ett skudd som sniker seg mellom bena på Steffen Søberg og pucken ble liggende rett foran mål. Søberg prøvde å kaste seg rundt for å blokkere pucken, men rakk ikke frem. Det gjorde derimot Joseph Martin som dyttet pucken de siste centimeterne over mållinjen og skapte balanse i regnskapet, og kampen gikk til sudden death.

I spill 3 mot 3 er det til slutt Daniel Sørvik som gjør en feil i egen sone, David Morley får tak i pucken og sender den over til Brady Brassart som sender pucken i mål og Stavanger reiser hjem til Stavanger med 2 poeng.