Lukk søk

Fjordkraftligaen

May 4, 2022

«Bonsa» ga Frisk ti prosent sjanse: - Følte meg mer ønsket her

Alexander Bonsaksen følte seg mer ønsket i Frisk Asker enn moderklubben Vålerenga, beskriver det som «sårt», men ønsker gamle kjente på Jordal alt godt i fremtiden.

Foto: nitten.no

Slik nitten.no meldte tirsdag takket Bonsaksen samme dag ja til en toårskontrakt med Frisk Asker. Det hadde gitt god odds da partene snakket for første gang tidligere i vår.

- De startet med å si det vel var 10 prosent sjanse for at jeg kom til å ende opp her. Og det var riktig. Det er sånn det var, sier Bonsaksen til nitten.no.

- Hvordan går man fra 10 prosent til en toårskontrakt?

- Det kan du si ... De gjorde en bra jobb, presenterte klubben sin og hvordan de tenker også med en totalpakke med muligheter i arbeidslivet. Så spiller også prosessen vi hadde her og prosessen med Vålerenga inn. Prosessen her var jo bedre da, sier 35-åringen.

- Du opplevde den som mer profesjonell?

- Helt klart.

Tidlig ønsket

For to uker siden skrev nitten.no at nettopp Frisk Asker hadde vist størst interesse for spilleren «alle» forventet at skulle ende i Vålerenga. Oslo-klubben kom senere mer aktivt på banen, men uten å matche Frisks opplegg.

- Jeg skal ikke gå inn på noe tilbud her, men det sier jo seg selv at det de kom med ikke var bra nok. Ellers hadde det kanskje sett annerledes ut, sier Bonsaksen.

- Det er ingen hemmelighet at jeg skulle hjem til Norge. Dette er en dialog som kunne vært tatt mye tidligere, men det har ikke blitt gjort og da kan det ende opp som nå. Det er jo synd for mange med Vålerenga-hjerte, men sånn er livet.

- Skulle du ønske VIF hadde løst det annerledes?

- Jeg skulle kanskje ønske de hadde en litt annen tilnærming til at jeg skulle hjem - dersom de var interesserte. Å reise dit har jo vært tanken. Drømmen er alltid å vende tilbake til moderklubben og vinne. Jeg har som regel dekning på telefonen så det hadde vært mulig å få tak i meg. Men dette er ingenting jeg angrer på nå. Når det er sagt blir mine følelser for Vålerenga aldri borte. De kommer alltid til å være der.

- Du følte deg mer ønsket i Frisk?

- Det sier jo seg selv da jeg endte opp her. Jeg følte meg mer ønsket her, ja.

- Er det skuffende? Sårt?

- Det er sårt med tanke på at det var der jeg vokste opp, men ikke nå siste tiden. Da kan vi heller snakke om hvordan ting har vært en lang periode.

For sent ute

Slik nitten.no omtalte gjorde krefter i Vålerenga-miljøet et siste fremstøt onsdag, men da var det for sent. Bonsaksen hadde allerede forpliktet seg til Frisk Asker.

- Det er hyggelig at noen prøver å gjøre noe, men det er en grunn til at man har grundige prosesser med slike ting. Jeg håper de får orden på Jordal og at Vålerenga blir et topplag i norsk hockey. Det trenger vi, sier backen.

Han stiller med ny powerbank i Varner Arena da telefonen har fått kjørt seg det siste døgnet - både med støtteerklæringer, men også noe kritikk.

- Selvfølgelig blir det litt hets når man ikke ender i moderklubben, men det har i grunn vært overraskende lite av det. Det er mange som sier de ikke så denne komme, men de som har vært med på prosessen sier de har full forståelse for mitt valg og er glade på mine vegne.

- Hvordan har det siste døgnet vært for deg?

- Det har vært mye følelser. Mye som har surret rundt oppe i topplokket med en så stor avgjørelse. Men jeg er ganske sikker på at jeg har tatt rett avgjørelse ut fra hvordan ting er og med tanke på fremtiden. Ser man også fem-ti år frem i tid tror jeg dette er en bra mulighet for meg, forklarer Oslo-gutten som blir boende i hovedstaden og som ved siden av Frisk-spill skal teste ut mulighetene i sivil jobb.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form