Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 20, 2024

Ble VIF-spiller etter Bonsaksen-råd: - Lett å ta hans ord

JORDAL (nitten.no) Da Alexander Bonsaksen ga grønt lys, var ikke Trevor Mingoia i tvil om at Vålerenga var et trygt valg.

Foto: nitten.no

På en hektisk «Deadline day» forrige uke, forsøkte Västerås å kvitte seg med spillere for å redusere utgiftene i en skuffende sesong som snart er over.

Amerikaneren Trevor Mingoia skal ha blitt tilbudt til både AIK og Djurgården, men klokken 23:37 torsdag kveld, og med 23 minutter igjen til overgangsvinduet stengte, var 32-åringen Vålerenga-spiller.

- Hele dagen var ganske vill, sier Mingoia til nitten.no.

- Hvorfor ble det Vålerenga?

- Alt skjedde de siste timene der. Det er en fin utfordring for meg hos et lag som har mulighet til å vinne et mesterskap. Det er mitt fokus hver eneste sesong. Akkurat det var nok det viktigste for meg. At vi kan jage en tittel.

Fikk Bonsaksen-råd

Torsdag tikket det inn spørsmål på telefonen til tidligere Vålerenga-spiller Alexander Bonsaksen. Mingoia ville sjekke med sin gamle lagkompis fra finske KooKoo hva han hadde å si om norsk ishockey, Oslo og VIF.

- Han sa bare fine ting. Og han er en så bra fyr så det er lett å ta hans ord på det.

- Tommel opp fra Bonsaksen så var du overbevist?

- Ja, nettopp! Jeg skal møte ham og familien senere i vår, vi har ikke sett hverandre på noen år så det blir hyggelig.

Da nitten.no snakket med Bonsaksen etter borteseieren over Lørenskog søndag kveld, var Frisk Asker-kapteinen raus med superlativene om VIFs amerikanske nykommer.

Mingoia ankom Oslo lørdag, trente alene og med VIF-målvaktene i helgen før første isøkt med laget ble gjennomført tirsdag.

- Jeg vet ikke så mye om norsk hockey, men har noen venner som har spilt her og likt seg godt. Jeg vet hallen er ny og flott og har alltid hørt at Oslo er en nydelig by. Spillestil og nivået og slikt kjenner jeg ikke til, men det er en tilpasning jeg gleder meg til, sier Mingoia.

Han ble hentet til Europa for første gang sommeren 2018 og har vært innom SHL, Liiga og DEL. Denne sesongen ble innledet hos finske Kärpät før det ble 23 poeng på 28 kamper for Västerås.

Debuterer torsdag

Fredrik Andersson bekrefter at Mingoia debuterer mot Sparta Sarpsborg på Jordal torsdag - trolig i rekke med Thomas Olsen og tidligere lagkompis Christopher Bengtsson.

- Det blir kult å se ham i kamp, men vi skal også være tålmodige. Han kommer fra en annen liga, det er et nytt system og annen måte å spille på. Mam skal ikke tro dette blir hat trick i hver kamp. Vi må gi ham tid til å komme inn i dette så blir han nyttig for oss i hele sluttspillet, sier Andersson til nitten.no.

- Hva er inntrykket fra treningen?

- Trevor ser bra ut. Det er en talentfull spiller som kan være en offensiv kraft for oss. Jeg ser en bra toveisspiller som er smart i spillet over hele banen, men det er først og fremst hans offensive kvaliteter vi er ute etter.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form