Lukk søk

Internasjonal hockey

January 16, 2024

Bjercke Larsen valgte college i USA: - Følte meg virkelig ønsket

Tobias Bjercke Larsen har bestemt seg - han forlater Färjestad etter denne sesongen klar for fire år på American International College.

Foto med tillatelse: Erling Schjølberg

- Jeg har vært inne på college-tanken et par år nå. Det er dette som frister mest, sier Larsen til nitten.no.

19-åringen fra Oslo har snakket med flere og sjekket mulighetene i USA før han landet på American International College i Springfield, Massachusetts - en drøy times kjøretur fra Boston.

Skolen og Larsen var muntlig enige om en løsning allerede før U20-VM i Sverige i julen.

- De har vært veldig på. Jeg følte meg virkelig ønsket helt fra første gang jeg snakket med dem. Det gjør meg også tryggere på valget. De ville veldig gjerne at jeg skulle komme over, og jeg gleder meg også veldig til å jobbe med treneren Eric Lang, sier backen.

NCAA D1

Larsen får fire års fullt stipend hos American International College og «Yellow Jackets »som hører hjemme i NCAA D1 - det høyeste college-nivået i USA.

- Når de ville ha meg over til høsten, var det bare å gi grønt lys. Da blir det skole og hockey fra morgen til kveld hver dag. Det er viktig for meg å ha med skolebiten, sier den tidligere Vålerenga-spilleren.

Oslo-gutten flyttet til Sverige allerede som 15-åring og har gått tre år på hockeygymnas i Karlstad. Denne sesongen er han i kapteinsteamet på Färjestads U20-lag.

- De syns bare det er kjempekult at jeg får denne sjansen. Klubben og trenerne har ønsket meg lykke til. De syns også dette er en bra vei å gå med tanke på min utvikling, sier Larsen som også var en del av kapteinsteamet på det norske U20-landslaget i julen.

VM-aktuell?

- Hvordan har du vurdert college kontra en mulig SHL-fremtid hos Färjestad?

- Det er jo alltid en drøm å komme seg inn på det nivået, men det er også veldig tøft. Et meget trangt nåløye. College er noe jeg har tenkt på i flere år og har satset på å få til. Hva som skjer etter de fire årene der, vet jeg ikke. Det er lenge til. Mye kan skje.

Før avreise til Springfield skal 19-åringen og lagkompisene i Färjestad delta i J20 Nationell Topp 10-serien i Sverige der Karlstad-klubben igjen er kvalifisert etter noen magre år.

Larsen selv tror VM i mai kommer for tidlig for hans del selv om han fikk sjansen i A-landslagstroppen under samlingen i Bratislava før jul.

- Det er absolutt et mål, men jeg tar det bare som en ren bonus, sier Färjestad-backen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form