Lukk søk

1. divisjon

July 5, 2024

BIK mot 2. divisjonsspill: - Ikke formelt i boks

Det har vært usikkerhet rundt seniorsatsingen i Bergen neste sesong, men klubben jobber mot å stille lag i 2. divisjon og håper fortsatt på samarbeid med TIF Viking.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

- Vi jobber mot å kunne spille i 2. divisjon, men det er ikke formelt i boks enda, sier Bergen IK-styreleder Runar Jansen til nitten.no.

BIK har vært gjennom noen dramatiske uker etter at det ble kjent at klubben ikke fikk fornyet lisensen for spill i de to øverste divisjonene.

BIK-medlemmene hadde da allerede stemt for samarbeid med den store breddeklubben TIF Viking, men prosessen var ikke formalisert før den nedslående beskjeden kom.

Da heller ikke anken gjennom, ble det klart at landets nest største by må klare seg uten herrelag i de to øverste divisjonene til høsten.

Samarbeid?

Da nitten.no skrev at alt håp var ute for Bergen IK, kunne ikke Jansen uttale seg om hva som skjer med det planlagte samarbeidet med TIF Viking. Nå sier styrelederen:

- Arbeid pågår for å kunne få til en innlemmelse i TIF Viking og seriespill neste sesong.

19. juni kom den endelig beskjeden fra ankeutvalget som forandret alt for Bergen IK.

- Det er veldig tungt. Det er forferdelig. Vi har jobbet så hardt for å få dette til, sa Jansen da til nitten.no.

Nye drakter?

Dersom BIK-medlemmene ikke hadde stemt for innlemmelse i TIF Viking tidligere i vår, ville elitesatsingen uansett vært historie.

Det jobbes fortsatt mot en løsning som kan bety at 2. divisjonslaget vil dukke opp på tabellen under nytt navn og med nye drakter i TIF Vikings farger.

Johann de Jonge har tidligere fortalt nitten.no at han ønsker å spille hockey i hjembyen også neste sesong, men han har vært usikker både på om det blir et lag å spille for og om han er motivert for nivå tre-spill.

- Det er veldig kjipt hvis karrieren skal ende sånn. 2. divisjon blir ikke bedre med årene. Det tar mye tid, koster nesten like mye og vi må sikkert betale mye av dette selv. Det vet jeg mange av lagkameratene mine ikke er villige til å gjøre.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form