Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 25, 2022

Bestekompisene (32) møttes til trenerduell: - Det var spesielt

Jan André Aasland og Kim Veisten har vært bestekompiser siden de møttes på hockeyskolen som 5-åringer. Tirsdag sto de i hver sin boks da Vålerenga slo Frisk Asker.

Foto: Privat

- Jeg syns det var spesielt, ja. Det må jeg si. Men veldig gøy, sier Kim Veisten.

Som en del av Vålerengas trenerteam i Fjordkraft-ligaen for aller første gang koste han seg mer enn kompisen Aasland i Varner Arena der gjestene fra Oslo vant 5-2.

De to snakker sammen så godt som hver eneste dag, men Frisk Asker-sjefen visste faktisk ikke at Veisten skulle stå i boksen før han kikket til venstre og fikk øye på sin gode venn like før dropp.

- Jeg så ikke at de kom til hallen eller noe så jeg visste ingenting før matchen var i gang. Jeg ble litt overrasket, men men det var en morsom greie. Det er veldig gøy at han får denne muligheten, sier «Janna».

Møttes på hockeyskolen

De to 32-åringenes felles historie startet helt tilbake i rundt 1990 på Vålerengas hockeyskole.

- Det var ekstremt mye hockey. Vi fløy rundt nede på Jordal, spilte selv, så på kamper og treninger. Vi har egentlig vært «close» siden dag én, beskriver Aasland.

Veisten var forlover da Frisk Asker-treneren giftet seg vinteren 2019 og de to hockeytrenerne er faddere til hvert sitt barn.

- Vi har i grunn vært sammen siden vi var fem år. Han har kone og barn, jeg har samboer og to unger og i tillegg tar hockeyen mye tid, men vi snakkes ofte. Da blir det ofte litt andre ting som for eksempel fotball det i går. Og litt drittprat. Akkurat sånn som bestekompiser gjør, sier Veisten.

De to 32-åringene har spilt en rekke aldersbestemte kamper sammen for Vålerenga - og da til og med ofte i samme backpar.

Men mens Veisten slet med skader, fikk Aasland etter hvert trene med A-laget og ble leid ut til Manglerud Star før han flyttet til England.

- Kim hadde ekstremt uflaks med skader. Han «tok» knærne annenhver uke en periode. Jeg hadde kanskje litt større talent, men han hadde bedre skalle. Et voldsomt krigerhode og sterk psyke. Jeg liker å si vi er hockeykloke begge to, sier Aasland.

NM-gull

Da han flyttet tilbake fra England, tok kompisene over Vålerengas U16-lag. To sesonger som trenere for U18-laget resulterte i exit mot det antatt svakeste laget i kvartfinalen før det ble NM-gull påfølgende år.

Mens Veisten nå trener Vålerengas U18-gjeng samtidig som er med i landslagsteamet på samme årgang, ble Aasland i desember 2018 den yngste treneren på toppnivå noensinne da han fikk sjansen som Frisk Asker-sjef etter Scott Hillmans exit.

Og historien er velkjent. Seriemester Vålerenga ble slått ut i semifinalen, og få uker senere kunne askerbøringene feire sitt første NM-gull på 17 år.

- Jeg har nok ikke vært like overrasket som mange andre. Men så kjenner jeg han også godt og vet hva han er god for, sier Veisten.

Det ble 5-2-seier til eldstemann i tidenes første interne trenerduell i Varner Arena tirsdag. Men ser de for seg igjen å trene et lag sammen i norsk hockey?

- Ja, jeg hadde ikke hatt noe imot det. Men jeg er født og oppvokst i Vålerenga og har aldri tenkt på noe annet, sier Veisten.

- Hehe, vi får se på det da! Vi får se på om vi kanskje kan få lurt han ut etter hvert. Men Kim er en fin fyr det er lett å bli glad i som er flink til å komme med meningene sine. Jeg har absolutt tro på at det kunne blitt bra.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form