Lukk søk

1. divisjon

May 28, 2024

Bergen IK tildeles ikke lisens: - En tung beskjed å få

Bergen IK er ikke tildelt lisens for spill i 1. divisjon neste sesong og kan bli erstattet av Hasle-Løren.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

- Vi må ta det til etterretning. Men det var en tung beskjed å få. Det var det, sier Bergen IKs styreleder Runar Jansen til nitten.no.

Forbundsstyret vedtok tirsdag at Bergen Ishockeyklubb ikke tildeles lisens for spill i de to øverste divisjonene kommende sesong som eneste klubb.

- Vedtaket gjøres på grunnlag av at Bergen Ishockeyklubb ikke har rapportert i henhold til krav. Alle klubber skal rapportere inn revidert årsregnskap 15. mars med noen tillegg og rapporter ut fra en spesiell mal. Klubbene som ikke har tilstrekkelige egenkapitalandel må også levere handlingsplan, forteller Lise Kvil Torgersen, leder i klubblisensutvalget, til nitten.no.

Bergen IK har i tråd med reglementet 14 dagers ankefrist fra i dag.

Hasle-Løren er informert om utviklingen i saken og vil bli tilbudt plassen i 1. divisjon dersom avgjørelsen fra forbundsstyret blir stående. Jansen sier til nitten.no at han tror BIK kommer til å levere en anke.

Kan bli TIF Viking

Beskjeden kommer kun en snau uke etter at Bergen IKs medlemmer stemte for innlemmelse i TIF Viking. Hva manglende lisens kan få å si for prosessen videre med TIF Viking, vet ikke BIK-styret tirsdag.

- Det kan jeg ikke uttale meg om, sier Jansen.

- Det er Bergen Ishockeyklubb som må søke om lisens frem til de eventuelt innlemmes i TIF Viking, opplyser Torgersen.

Runar Jansen forteller at BIK-ledelsen jobber videre med tro på at det kan bli spill på nivå to i «Badekaret» neste sesong.

- Dere håper fremdeles at dette kan løse seg?

- Håpet vårt er fremdeles innlemmelse i TIF Viking og spill i 1. divisjon. Håpet består! Vi håper fortsatt at dette kan løse seg, ja.

- Er du overrasket over avgjørelsen?

- Vi hadde et håp om at dette skulle løse seg. Vi var klar over fristene, vi var klar over manglene, men håpet dette skulle løse seg, sier BIKs styreleder.

Stemte for satsing

Dersom BIK-medlemmene forrige uke hadde stemt mot innlemmelse i TIF Viking, ville klubbens elitesatsing vært historie. Denne uken skal styret i TIF Viking behandle BIKs årsmøtevedtak.

Runar Jansen og Bergen IK så nye muligheter for fremtiden med en innlemmelse, og lederen mente det ville være naturlig å sikte mot EHL-spill på sikt selv om det ikke lå an til noen opprykksjakt neste sesong.

Nå kan det ende med spill på nivå tre for klubben fra landets nest største by.

Torgersen opplyser om at videre prosess rundt serieoppsett i 1. divisjon nå ikke kan fortsette før en eventuell anke er behandlet.  

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form