Lukk søk

1. divisjon

June 11, 2024

Bergen-anken er levert: - Vi har et godt håp nå!

Bergen IK har i samarbeid med TIF Viking sendt inn en anke der de argumenterer for hvorfor klubben bør få lisens for spill i 1. divisjon neste sesong.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

Én dag før fristen utløp, sendte Bergen Ishockeyklubb inn anken etter at klubben for to uker siden ikke ble tildelt lisens.

Klubbens medlemmer har stemt for innlemmelse i TIF Viking som også har bidratt i prosessen de siste 14 dagene og også er en del av anken.

- Vi har sendt inn dette sammen, og grunnlaget er bedre nå. Det blir så bra hvis vi får dette til. Vi har et godt håp nå, sier Bergen IKs styreleder Runar Jansen til nitten.no.

Veien videre for det planlagte samarbeidet med TIF Viking avhenger trolig av utfallet av anken og om det blir spill i 1. divisjon neste sesong eller ikke.

- Jeg vil tro det, men TIF Viking ønsker å komme inn med masse positivitet. Det vil være veldig bra for hockeyens fremtid i Bergen.

God dialog

Jansen forteller om god dialog med Norges Ishockeyforbund denne våren. Nå har bergenserne presentert noe helt annet enn materialet som førte til at klubben for to uker siden ikke ble tildelt lisens.

- Det er ikke så mye mer vi kan påvirke nå, men vi har et godt håp og ser veldig positivt på dette. Får vi lisensen og vi innlemmes i TIF Viking, tror vi dette blir veldig bra, sier Jansen.

Johan Peter Hougen er leder for ankeutvalget i Norges Ishockeyforbund. Han bekrefter å ha mottatt anken fra BIK.

- Jeg har mottatt den og skummet gjennom den. I løpet av ettermiddagen kommer jeg til å sende den over til forbundet slik at de kan få uttale seg. Så er det jo sånn at dette må behandles rimelig kjapt. Vi må se om vi klarer det i løpet av en uke eller halvannen, sier Hougen til nitten.no.

Eneste nei

Det er tirsdag to uker siden forbundsstyret vedtok at Bergen Ishockeyklubb ikke tildeles lisens for spill i de to øverste divisjonene kommende sesong som eneste klubb.

- Vi må ta det til etterretning. Men det var en tung beskjed å få. Det var det, sa Jansen til nitten.no da.

Beskjeden kom da kun en snau uke etter at Bergen IKs medlemmer stemte for innlemmelse i TIF Viking. Dersom BIK-medlemmene ikke hadde ønsket å bli en del av den store breddeklubben i byen, ville elitesatsingen vært historie.

Dersom Bergen IKs anke ikke tas til følge, får Hasle-Løren tilbud om den ledige plassen i 1. divisjon.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form