Lukk søk

Aktuelt

December 11, 2021

Bakke Olsen før VM-åpningen: - Liker å sette press på meg selv

Norges lovende U20-landslag vant generalprøven mot Danmark 7-2 og mener selv opprykk til A-puljen er et naturlig mål under mesterskapet i Hørsholm.

Foto: Privat

U20-landslaget ankom Danmark og København om mandag. Den siste treningskampen ble vunnet med kalassifrene 7-2 hvor målscorerne var: Eskild Bakke Olsen, Eskil Wold, Philip Granath, Andreas Dahl (2) og Patrick Elvsveen (2).

Bakke Olsen står med imponerende 25 poeng så langt for et Storhamar-lag som sliter i Fjordkraft-ligaen denne sesongen. 19-åringen håper og tror han kan få være med på å skyte Norge til opprykk.

- Stemningen i troppen er veldig bra. Det er en gjeng med mye ishockey i seg, forteller Bakke Olsen på telefon fra Danmark.

Forandring

Selv om stemningen er bra hos landslagsguttene i København, har den ikke vært så bra hjemme på Hamar for den produserende forwarden.

- Det har vært tøft hjemme på Hamar denne sesongen. Personlig så var det godt å komme seg litt vekk. Vi Storhamar-spillerne her trengte dette her for å få bort litt fokus på det skjer hjemme, forklarer Bakke Olsen.

Unggutten håper spillerne kan reise hjem fra turneringen med positive erfaring som de kan ta med seg inn i Fjordkraft-ligaen.

- Jeg håper denne gjengen kan gi oss den energien som vi kanskje ikke har hatt hjemme, sier han.

Isolerte på hotellet

A-landslaget var før og under VM i mai isolerte fra omverden under mesterskapet. Etter at Danmark har strammet inn på restriksjonene, har også det gått utover U20-spillerne.

- Vi er totalt isolerte her på hotellrommet. Det eneste vi får bevege oss utenfor hotellet er når vi skal til hallen. Så det handler om å være kreative mellom treningene, men det er ikke noe problem den «gale» gjengen som er her nede, sier Bakke Olsen og ler.

Rapportene forteller om en frisk gjeng der symptomer og covid-utfordringer ikke har forekommet i den norske leiren.

- Nei, her er alle friske og raske heldigvis. Så vi håper at det fortsetter siden vi trenger alle klare til trening og kamp hvis vi skal greie vårt mål i dette VM, forteller Bakke Olsen som deler rom med Färjestad-unggutten Martin Johnsen.

Vil rykke opp

Mange mener dette U20-landslaget er blant de bedre kullene Norge har hatt på lang tid. Bakke Olsen er ikke i tvil om hva som er målet for B-VM.

- Vi skal rykke opp. Den gjengen som er her nå er gode nok til å greie det, mener han bestemt.

- Er det litt ekstra press på deg siden du har produsert i Fjordkraft-ligaen?

- Det jeg har gjort hjemme vil nok ikke revolusjonere turneringen, men jeg liker å sette press på meg selv. Jeg føler vi har ulike spillertyper som kan produsere slik at presset ikke blir for tungt for meg og andre, forklarer Bakke Olsen.

Norge åpner mot Latvia søndag og avslutter turneringen mot Hviterussland. Det er de to motstandere Olsen frykter mest.

- Det er vel de to nasjonene som kan utfordre oss, føler jeg. Også vet du aldri hva Kasakhstan stiller med, sier han.

- Men det kommer nok til å svinge litt. I slik turneringer blir det marginer om du rykker opp eller ikke. En bra start blir viktig for oss, avslutter Bakke Olsen fra telefonen fra hotellrommet i København.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form