Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 11, 2024

Auk mot overraskende comeback: - Kunne ikke vært mer fornøyd

Mark Auk ventes tilbake i spill for Vålerenga langt tidligere enn først antatt.

Foto: nitten.no

Da Vålerenga 10. oktober annonserte at Auk måtte opereres i skulderen, uttalte trener Fredrik Andersson at han ikke regnet med backen denne sesongen.

Nå er den amerikanske backen tilbake i full trening og kan gjøre comeback i match i ukene som følger etter landslagspausen er over.

- Jeg føler meg veldig bra, men ønsker å være helt trygg på hva jeg kan gjøre før jeg er tilbake i kamp slik at jeg ikke må ha det i bakhodet. Vi tar dag for dag, men jeg føler meg bra, sier Auk til nitten.no.

- Kroppen er helt fin?

- Jeg har aldri følt meg bedre. Legene gir meg noen restriksjoner for å være på den sikre siden, men det går fremover dag for dag.

Tilbake i full trening

Da nitten.no observerte Auk på isen foran hjemmemøtet med Lillehammer i forkant av landslagspausen, hadde 28-åringen gul trøye og jobbet individuelt med målvaktstrener Joachim Svendsen.

Nå meldes det fra Jordal at backen har vært tilbake i full trening.

- Jeg trenger noen treninger med kontakt, se hvordan det føles og ta det derfra, sier Auk.

Vålerenga-backen jobbet godt én måned på egenhånd før operasjonen for å bygge opp styrke i skulderen. Allerede få uker etter inngrepet, var han tilbake på isen med skøyter.

- Vår fysiske trener Jon (Aase) og guttene på klinikken har gjort en kjempejobb. Da jeg kom tilbake, følte jeg meg mye bedre enn før operasjonen. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med utviklingen.

Skadet i fjor

Auk skadet skulderen i den første semifinalen mot Storhamar forrige sesong. Etter å ha spilt med smerter i starten av denne sesongen, ble det klart at amerikaneren måtte operere.

- Jeg skal være tilbake til sluttspillet, men jeg håper det skjer tidligere. Så lenge det fortsetter å gå fremover, ser det bra ut. Men jeg vil ikke love noe jeg ikke kan holde, sier Auk.

- Hvordan har det vært å se på laget fra tribunen?

- Vanskelig. Man ønsker å være der ute og bidra. Jeg har uansett forsøkt å smile hver dag.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form