Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 29, 2023

Auk i bedring: - Ønsker å være der for lagkompisene

JORDAL (nitten.no) Mark Auk er tilbake i trening og håper å rekke onsdagens semifinale der Vålerenga må vinne for å holde liv i finalehåpet.

Foto: nitten.no

- Det føles bedre. For hver dag blir det litt og litt bedre. Normalt skal det være et godt tegn, sier amerikaneren til nitten.no.

Det siste som skjedde i den første semifinalen på Hamar søndag for en drøy uke siden var at Vålerenga-backen og Storhamars Jonas Djupvik Løvlie barket sammen.

Auk skulle «røre litt i gryta», som han selv sier, men endte opp med å forlate isen med en skadet skulder som har holdt ham utenfor de fire neste semifinalene.

Spiller onsdag?

Backen, som ble hentet inn for å være en av Vålerengas toppspillere denne sesongen, har hatt status om usikker siden semifinale én.

Da Vålerenga trente en rolig formiddagsøkt på Jordal tirsdag, var Auk på plass på isen. Etterpå fortalte 28-åringen for første gang om skulderen, skaden og veien fremover.

Og det store spørsmålet er selvsagt: Er Auk tilbake på isen i den sjette semifinalen onsdag der Vålerenga må vinne for å unngå sommerferie.

- Jeg vet ikke. Vi må ta dette dag for dag. Skulderen må føles stabil nok, forklarer Auk.

- At onsdagens kamp i teorien kan være sesongens siste, påvirker det avgjørelsen?

- Ja, så klart. Uten tvil. Man ønsker å være der for lagkompisene så det påvirker avgjørelsen, ja. Men ingenting er bestemt. Det avgjøres onsdag, understreker backen.

- Hva tror du nå?

- Jeg vet ikke. Det handler om at det må føles trygt så det ikke skjer igjen.

Usikker Partanen

Storhamar har vunnet tre hjemmekamper og Vålerenga to så langt i semifinaleserien mellom de gamle rivalene. Auk forteller at det har vært vanskelig å følge de fire siste kampene fra sidelinjen.

- Jeg har aldri likt å se laget mitt fra tribuneplass. Man ønsker å hjelpe til. På den annen side har det vært en utrolig serie så langt med en herlig atmosfære som fansen liker. Det er kult, sier Auk.

Onsdag er forutsetningene enkle for Vålerengas del. Med seier blir det en sjuende og avgjørende kamp i CC Amfi fredag der vinnerne møter Stavanger Oilers i NM-finalen. Tap betyr sommferie.

- Å spille en slik kamp sju er vel en drøm for alle som driver med hockey, sier Auk og avslutter på følgende vis:

- Vi krysser fingrene. Og tær!

Mika Partanen forlot isen på Hamar med smerter mandag. Beskjeden fra Jordal dagen derpå at er finnen skal undersøkes gjennom dagen og har status som usikker foran onsdagens skjebnekamp.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form