Lukk søk

Elitehockeyligaen

May 14, 2024

Åtte av ti EHL-klubber underlagt handlingsplan: - Som forventet

Kun Storhamar og Stavanger Oilers slipper unna å bli fulgt opp med handlingsplan fra Norges Ishockeyforbund neste sesong.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Nye regler som stiller krav til høyere egenkapitalandel fører til at hele åtte av ti klubber på øverste nivå blir underlagt handlingsplan i årene som kommer.

Det bekreftet Lise Kvil Torgersen, visepresident i ishockeyforbundet og leder av klubblisensutvalget, til NTB tirsdag formiddag.

- Det er som forventet. Med tanke på at vi har innført nye krav til egenkapitalandel, er det naturlig at flere klubber blir underlagt handlingsplan. De nye kravene er et virkemiddel for på sikt å oppnå mer solide organisasjoner, sier Torgersen til nitten.no.

- Og det er ikke gjort «over natten». Handlingsplan er et verktøy vi benytter for å nå dette målet.

Åtte av ti

Vålerenga, Frisk Asker, Sparta Sarpsborg, Stjernen, Comet, Lillehammer, Lørenskog og Narvik vil alle måtte rapportere til ishockeyforbundet i tiden fremover.

Torgersen poengterer samtidig at det ikke nødvendigvis er negativt for klubbene at de nå vil bli fulgt opp tettere.

- Dessverre har begrepet handlingsplan ofte blitt brukt i negativ sammenheng. Vi mener det ikke er naturlig at det skal være negativt ladet da det er et godt verktøy for klubbene og for klubblisensutvalget.

Også norske ishockeyklubber lider under at blant annet reiser har blitt dyrere. Forbundet peker på økt egenkapital vil gi større forutsigbarhet og en bedre hverdag.

Storhamar?

Ifølge NTB står ingen av de åtte klubbene som blir underlagt handlingsplan i fare for å bli trukket poeng. Sparta Sarpsborg startet forrige sesong med tre minuspoeng etter å ha brutt delmål i sin plan.

Til tross for at Hamar Arbeiderblad har rapportert om at Storhamar gikk seks millioner i underskudd i 2023, slipper dobbeltmesterne unna handlingsplan.

Samme avis skriver at et ansvarlig lån på 12 millioner knyttet til en tiårig avtale om navnet på CC Amfi veier opp for negativ egenkapital og fører til at Storhamar per 31.12.23 hadde en positiv egenkapital på 4,5 millioner.

- Som de selv informerer om i HA, har de inngått en avtale om ansvarlig lån. Dette gjør at de fyller kravene og unngår handlingsplan, forklarer Torgersen til nitten.no.

Til NTB sier hun:

- Litt forenklet så kan du si at et ansvarlig lån er en form for betinget sponsortilskudd. Vi er likevel bekymret når det gjelder økningen av ansvarlige lån. Vi anser samtidig at noe av årsaken har vært store kostnadsøkninger, særlig reisekostnader.

PS! Det er foreløpig ikke klart hvilke klubber som får lisens i spill i de to øverste divisjonene neste sesong.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form