Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 13, 2024

Arena Fredrikstad endelig vedtatt: - En helt ubeskrivelig lettelse!

Med 28 mot 25 stemmer vedtok bystyret i Fredrikstad torsdag at Stjernen får ny hjemmebane som etter planen skal stå klar høsten 2028.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er en helt ubeskrivelig lettelse, rett og slett! sier Stjernen-leder Roy Conradi Andersen til nitten.no.

En drøy uke etter at ordfører Arne Sekkelsten mente prosjektet skulle stanses, ble det flertall i bystyret for å realisere Arena Fredrikstad. Det ble samtidig vedtatt å begrense kostnadene mest mulig til nærmere 500 millioner, ifølge Fredriksstad Blad.

Da skulle vel alt være i orden, eller?

- Det er veldig lite som kan gå galt nå. Nå som investeringen er besluttet, legger det føringer på budsjettet i årene som kommer. Budsjettet skal vedtas fra år til år, men det vil være veldig rart å stoppe opp når man har begynt å bygge. Nå begynner snøballen å rulle. Så lenge man holder seg innenfor rammene, kommer godstoget til å gå, sier Andersen.

Klar i 2028

Stjernen håper å bytte ut nedslitte Stjernehallen med Arena Fredrikstad høsten 2028. Gigantanlegget bygges med to isflater og vil bety enormt mye også for Stjernen Ung.

- Kommersielle flater med VIP-bokser, kjøkken, restaurant sørger for at klubben kan ha en sterk og sunn økonomi. Stjernen kommer til å få en helt annen omsetning enn vi har i dag, da må vi også betale mer husleie, men det gjør vi med glede, sier Andersen.

Stjernen omsetter nå for rundt 15 millioner i året. Med den nye tilværelsen i Arena Fredrikstad forventer klubben en dobling og kanskje opp mot 40 millioner.

- Hadde vi flyttet inn med den administrasjonen og organisasjonen vi har nå, hadde vi revnet på midten på dagen. Det må bygges en mye mer robust klubb. Vi må ruste opp på sport og marked. Arbeidet starter allerede på styremøtet mandag. Der legges planene for Stjernen 2.0, forteller Andersen.

- Hva hadde skjedd med Stjernen uten Arena Fredrikstad?

- Jeg kan ikke se for meg at vi hadde overlevd som eliteklubb. Stjernehallen hadde heller ikke innfridd ett eneste av de nye arenakravene ut over at det faktisk er en isflate der. Luften hadde gått ut av ballongen. Ny hall i 2028 løser ikke problemene vi står i nå, det er anstrengt økonomi og et lavt spillerbudsjett, men vi bygger fra bunnen av med det vi har råd til. Og med den gode jobben Stjernen Ung gjør, vil det komme opp en ny generasjon gode hockeyspillere når hallen står klar.

«Katastrofe for byen»

Fredriksstad Blad har dekket Arena Fredrikstad-saken tettest av alle i en årrekke. Avisen fulgte bystyret direkte torsdag formiddag og kunne rapportere om svært ulike innlegg fra talerstolen.

Marianne Kristiansen fra Pensjonistpartiet sa rett ut at Arena Fredrikstad «vil være en katastrofe for byen», ifølge FB. Her er noen av innleggene gjengitt fra avisen:

Marianne Kristiansen (Pp): Takker ordføreren for en upopulær, men viktig anbefaling. Mener en arena ville være en katastrofe for byen. Stemmer et rungende nei til at dette skal bygges uten private midler.

Marte Frestad Andersen (H): Høres helt fantastisk ut å realisere arenaen. Men vi har gjort innrømmelsen at kommuneøkonomien er svak. Respekterer avgjørelsen, og vil selvfølgelig følge opp den - men det blir med noe apati.

Jarle Johannessen (R): Det kommer aldri til å komme et perfekt tidspunkt for å bygge. Det finnes alltid noe annet å bruke pengene på. For oss handler ikke dette om å sikre byen et flaggskip og eliteseriespill. Det handler om byutvikling, sikre fremtid til ny skole og hindre utenforskap.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form