Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 6, 2023

Åpen for Lillehammer-retur: - Ting må være på stell

JORDAL (nitten.no) VIF-nykommer Andreas Martinsen brukte kun sekunder på å straffe gamle kjente, men utelukker ikke at han igjen vil spille for Lillehammer.

Foto: nitten.no

Det har vært en hektisk uke for Martinsen som forrige fredag spilte sin - foreløpig - siste Lillehammer-kamp, mandag ble han presentert som Vålerenga-spiller og torsdag kom debuten i 3-2-seieren mot gamle lagkamerater.

Landslagsspilleren var nest sist på hjemmelagets ledermål etter kun 34 sekunder, men de resterende drøye 59 minuttene mellom en av gullfavorittene og det som er igjen av hockeysatsingen i OL-byen endte faktisk 2-2.

- Lillehammer kriget og kjørte på hele matchen. Det er mange der som har lyst til å vise seg frem, kan brukte denne situasjonen til sin fordel, noe positivt, få spille mye og få igjen gleden med hockeyen. Jeg vet det har vært tøft for mange der en lang stund, sier Martinsen til nitten.no.

- Imponert over gamle lagkompiser?

- Ja, det merket vi med en gang selv om vi ikke var helt på i første periode. De blir ingen kasteball. De har gode spillere som kanskje ikke har fått vist sitt fulle potensial tidligere som nå får muligheten og som har kvaliteter. Jeg tipper de vil bite fra seg fremover og få mer selvtillit.

Treårskontrakt

32-åringen skrev under en treårskontrakt med Lillehammer i fjor sommer og bosatte seg på et småbruk i nærområdet med plan om å avslutte karrieren i klubben han spilte for allerede som junior.

Ut sesongen blir det pendling fra Brøttum til Oslo etter at avtalen ble terminert som en følge av den økonomiske situasjonen i klubben, men Martinsen utelukker ikke en retur til Lillehammer i fremtiden.

- Nei, jeg utelukker ingenting, men tar en ting av gangen. Nå skal jeg spille her ut sesongen så får vi se hva som skjer, sier Martinsen etter VIF-debuten.

Da den tidligere NHL-spilleren ble presentert på Jordal mandag, sa han følgende om en mulig LIK-retur i fremtiden:

- Det kom brått på da jeg spilte min siste kamp på fredag. Jeg visste det da, men hadde ikke følelsen av at jeg aldri noensinne skal spille for Lillehammer igjen. Det spørs hvordan ting utarter seg videre. Det er jo veldig naturlig for meg siden jeg bor der, men det betyr ikke at det er det eneste stedet jeg kan spille. Ting må være på stell. Da jeg signerte, var det for å være med i toppen. Jeg spiller ikke for å havne på sjuendeplass og ryke i kvartfinalen. Det har jeg prøvd nok nå. Skal jeg ha motivasjon må det være på et lag som er med i toppen og som har mulighet til å vinne noe. Hvis ikke er det ingen vits.

Godt oppmøte på det ekstraordinære årsmøtet denne uken, et nytt styre og prestasjonen på Jordal torsdag gir ny optimisme etter noen tunge uker i Eidsiva Arena.

- Jeg tror hele Hockey-Norge håper det ordner seg. Vi trenger et lag på Lillehammer. Det var nødvendig å få ryddet opp i litt saker og ting, så blir det forhåpentligvis bra fremover, sier Martinsen.

Hjelper resten

Flere Lillehammer-spillere fikk i romjulen beskjed at de kan forlate klubben dersom de får muligheten i en annen klubb. Frigjorte lønnskostnader hjelper i redningsaksjonen, men Martinsen har fortalt at han aldri følte seg presset til å reise.

- Når alternativet er at ingen får lønn og klubben går konkurs, var det ingen vanskelig beslutning, sa han til nitten.no mandag.

Tre dager senere brukte Martinsen 34 sekunder på å notere sitt første poeng i Vålerenga-drakt. Landslagsspilleren leverte pucken til Tobias Lindström som smalt inn 1-0-målet bak Trym Gran.

- Det var litt flaks. Jeg gjorde ikke så mye annet enn å gi pucken til «Tobbe». Jeg er ganske sikker på Trym vil ha tilbake det målet der, men en fin start, sier Martinsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form