Lukk søk

Fjordkraftligaen

August 11, 2022

Andersson møtte VIF-fansen: - Alle muligheter til å slåss om NM-gullet

JORDAL (nitten.no) Fredrik Andersson kjører Vålerenga-spillerne hardt på isen med et klart mål: Få «Bøtta» tilbake til Jordal for første gang siden 2009.

Foto: nitten.no

- Vi har alle muligheter til å kjempe i toppen og slåss om NM-gullet.

Det var Anderssons tydelige og populære budskap til Vålerenga-supporterne som stilte på torsdagens økt der klubben hadde lagt opp til en seanse med svensken i etterkant.

- Det er derfor jeg er her. Mange spør meg hvorfor jeg valgte Norge. Jeg kommer fra SHL og hadde tilbud fra Tyskland og Sveits som var interessante. Men for meg handlet det om én ting da jeg skulle velge. Det er at jeg vil vinne noe. Denne klubben har en målsetting om å vinne hvert eneste år. Nå har det ikke skjedd siden 2009, men jeg kikket på laget og litt kamper og så utviklingspotensiale i denne gjengen.

Fra hockeyby

Andersson kommer fra Örnsköldsvik og har som en rekke nordmenn spilt for Modo. Etter 14 sesonger som målvakt i SHL ble han målvaktstrener, assistent og senere sportssjef i moderklubben.

Etter fire år og et halvt år som speider for Buffalo Sabres i NHL, tok svensken over Timrå der han var sjef i fem sesonger før han i sommer flyttet til Oslo.

- Vi har det fantastisk bra her. Jeg ble tatt godt imot av hele klubben. Det har vært bra kommunikasjon og spillerne har vært fantastiske å jobbe med. Det føles som om det er utrolig mye energi i laget. De er revansjesugne etter en turbulent sesong i fjor der det skjedde mye.

Den nye Vålerenga-sjefen fikk flere spørsmål om spillergruppen og gjentok at han liker energien som finnes både på isen og i de nye garderobene på Jordal.

- Jeg har fått høre fra flere her at det er helt annerledes nå enn på slutten av forrige sesong. At de bruker så mye tid i hallen er for meg et tegn på at de trives. Det er ikke slik at de kommer sent, trener og reiser hjem. De er ute i god tid, drikker kaffe, prater og blir igjen etter øktene og gjør ting sammen. Det er for meg et tegn på en gruppe som har det bra. Jeg brenner for å skape en gruppedynamikk, sier den engasjerte svensken og fortsetter:

- Vi kommer ikke til å vinne kamper med enkeltspillere. Vi har utrolig gode toppspillere, men det er gruppen som helhet som vinner kamper. Fire rekker og forskjellige roller. Alle kan ikke score målene. Vi må ha stolthet i alt vi gjør. De som spiller sju minutter per kamp er like viktige som de som scorer mål.

Forsterkninger?

Sammen med Anders Myrvold i klubbens sportslige utvalg ser Andersson fortsatt på mulighetene for å styrke Vålerenga-troppen der det fortsatt er én ledig plass til en import.

- Jeg kjenner meg kjempefornøyd med troppen vi har, men kanskje det kommer inn noe mer etter hvert. Vi får se litt hva vi har å rutte med av penger. Dette handler jo også om økonomi, sier Andersson og hinter til at det også finnes gode nordmenn «der ute».

Han trekker ikke overraskende frem Stavanger Oilers, Storhamar og Frisk Asker på spørsmål fra de rundt 50 Vålerenga-supporterne som stilte opp til lunsjpraten på Jordal der det utenfor døra var rundt 25 brennhete varmegrader om hvem som blir de argeste konkurrentene kommende sesong.

- Fem-seks lag i ligaen er veldig bra. Så er det kanskje litt avstand ned til resten. Men vi skal fokusere på vårt eget lag. Det blir ikke noe revolusjonerende stil, men det skal være raske spillvendinger, pucken skal fremover og vi skal være direkte med trykk på motstandernes mål. Det er der kampene avgjøres. Hurtig omstillingshockey, vil jeg kalle det.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form