Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 11, 2021

Gjøse er sjef på Hamar: - Det er denne rollen jeg trives best i

Ferske Anders Gjøse stortrives i sin rolle som hovedtrener på Hamar der han har lært mye av å ha det øverste ansvaret for en stor klubb i en turbulent sesong.

Stavanger-gutten har fått en litt spesiell debutsesong som hovedtrener i Fjordkraft-ligaen, men forteller til nitten.no at han trives i rollen som hovedtrener:

- Det å være hovedtrener er gøy, og jeg har litt erfaring med å være det på ulike U-landslag. Ingen tvil om at det er denne rollen jeg trives best i.

Trives på Hamar

Han ble hentet til Hamar fra Sparta, hvor han var Sjur Robert Nilsens høyre hånd i to år samtidig som han var hovedtrener for Norges U20-landslag. Gjøse legger ikke skjul på at han har funnet seg til rette i den tradisjonsrike ishockeyklubben på Hamar.

- En fantastisk gjeng, og en utrolig fin klubb. Det legges litt press på deg når du er hovedtrener for en så stor klubb som Storhamar, så det blir ikke noen mindre ambisjoner for hverken meg eller klubben.

- Hvordan har det første året vært?

- Altså, det har vært lærerikt. Uten tvil. Men jeg føler ikke at jeg har fått noen a-ha opplevelser av det. Jeg har vært assistent i flere klubber, og hver klubb har forskjellige utgangspunkter som du blir en del av. Min rolle blir jo å lære meg de ulike personlighetene i klubbene, nå Storhamar. Det som er gøy med dette er å finne ut hele tiden hvor man står, forteller Storhamar-treneren.

Utfordrende treningshverdag

I likhet med de resterende klubbene i Fjordkraft-ligaen har også treningshverdagen vært annerledes for Storhamar og debut-trener Gjøse. Hovedtreneren forteller om en hverdag hvor treningsmengde og metoder må planlegges ut i fra signalene om eventuell oppstart av ligaen

- Det er kjedelig å ikke spille kamper. Vi merker at vi savner suget etter å spille kamper nå. Slik som hverdagen har blitt, så føler jeg motivasjonen hos spillerne er tilstede med tanke på at treninger brått har blitt høydepunktet i hverdagen.

- Vi har kjørt perioder med ulike konkurranser for å bearbeidet konkurranseinnstinket til guttene. Samtidig som vi i perioder har hatt ferdighetstrening. Nå på slutten har vi kjørt litt på den taktiske biten, slik at spillerne ikke glemmer det helt, forteller han videre.

Gjøse forteller videre at han ga Storhamar-spillerne fri i vinterferien, for å være med sine familier.

- Ja, de som ønsket 4-5 dager fri i vinterferien fikk det, men de som ønsket å trene kunne gjøre det.

- Gjøse dro på hytta?

- Nei, jeg tok vel en fridag for å være med jentene mine hjemme. Ellers så var jeg i hallen og kjørte de som ønsket ekstratrening på våre fridager.

Tror på mer hockey

Optimismen er stor på Hamar, og nå tror treneren som før denne sesongen skrev under en 2+2 kontrakt med Storhamar at det spilles mer hockey denne sesongen.

- Ja, jeg har litt troen på at vi skal få spilt mer hockey denne sesongen. Men om det blir serie eller sluttspill tør jeg ikke å vedde på.

Denne optimismen kommer etter at nyheten om at idretten hadde hatt dialog og møtevirksomhet med regjeringen.

- Idretten har vært for passive i denne perioden. Derfor gledet det meg at dialogen er i gang og at det har blitt tatt grep på å spisse definisjonen "toppidrett". Toppidretten har kommet mer frem i det siste, og det gjør meg positiv til at vi skal få spilt kamper igjen snart.

Videre forteller han at forståelsen for at idretten måtte ta pause er tilstede, men sliter med å forstår hvorfor andre mennesketiltrekkende steder for å ha åpent.

- Påstanden min er at det kan ha vært riktig å stenge ned toppidretten, men da må andre ting lukkes ned også. Vi ser på nyhetene og leser om after ski og store kjøpesenter som holder åpent med en haug av mennesker. Helt urimelig spør du meg, og det er min personlige mening i denne saken.

- Nå har vi holdt på slikt et helt år, og de som bestemmer dette burde satt seg ned og sett på hvor smittetrykket er. Det må finnes løsninger for at vi skal få bedrevet idretten vår. Nå er vi vel det eneste landet i Europa hvor det ikke spilles ishockey, forteller han oppgitt.

Ønsker ikke utvidelse av ligaen

Debatten rundt utvidelse av ligaen har også nådd Gjøse, som mener at det vil slå negativt ut for Fjordkraft-ligaen og henviser til en protokoll som ble laget av klubbene før sesongen.

- Det er mange faktorer som spiller inn naturligvis. Uavhengig av at vi får spredt hockeyen her i landet, så ble det før sesongen laget en protokoll rundt dette. Og min sportslige vurdering er at med utvidelse til 12 lag vil gjøre Fjordkraft-ligaen og 1. divisjon til dårligere arenaer rent sportslig.

- Hvorfor tror du det?

- Fordi jeg tror at med 12 lag, så hadde det blitt flere kamper med lavere nivå. Fjordkraft-ligaen hadde blitt en dårligere utviklingsarena, samtidig som du hadde tatt bort de to beste lagene fra 1. divisjon. Og da sier det seg selv at de ville også fått en utfordring med sin utviklingsarena.

- Økonomi spiller også en rolle her, og interesse. Jeg tipper at interessen ikke vil øke hvis du bytter bort en runde med toppkamper, men en runde med kamper på lavere nivå.

Anders Gjøse har forståelse for at det ikke er hyggelig å rykke ned, og håper virkelig at forbundet finner en rettferdig måte å avgjøre dette på i form av en kvalifisering, og sikter da til klubbene Narvik og Ringerike.

Sparta eller Stjernen

Skulle serien avlyses, så blir Frisk Asker seriemestere, og Storhamar nummer 2. Det vil bety at Frisk Asker får velge motstander først i sluttspillet, og der tror Gjøse at de velger Manglerud Star.

- Ja, det vil overraske meg hvis de ikke gjør det. De ligger som nummer 8, og reiseveien er overkommelig. Så da blir det for oss å plukke etter de.

- Blir det et Østfold-lag med andre ord?

- Ja, det sier seg litt selv. Og hvem vi velger der blir et valg som vi i sportslig apparat i samråd med gutta må bestemme.

Hovedtreneren tror ingen av lagene blir en enkel reise, og ser på flere styrker hos begge lag

- Stjernen var gode og scoret en del mål før pausen. Så vi vet ikke helt hvor de står. Sparta har hatt utfordringer med treninger og stengt hall, men har fått inn to spillere som vil produsere poeng for dem. Så dette blir ikke et enkelt valg.

Selv ser han på sitt lag som utfordrere til å gå hele veien i dette sluttspillet, og på spørsmål om hvor gøy det hadde vært å møtt sin tidligere arbeidsgiver Sparta i en kvartfinale, svarer han humoristisk:

- Det hadde vært gøy å møtt Sjur Robert i en head-to-head. Det skjer alltid masse moro rundt Sjur. Selv om jeg kjenner klubben og Sjur godt, så vil det ikke spille noe rolle for oss. Hockey er ferskvare når det kommer til prestasjon og resultater.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form