Lukk søk

1. divisjon

June 19, 2024

Alt håp ute for BIK: - Det er forferdelig

Bergen står uten 1. divisjonslag neste sesong da BIKs anke er avvist og Hasle-Løren har takket ja til den ledige plassen på nivå to.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

- Det er veldig tungt. Det er forferdelig. Vi har jobbet så hardt for å få dette til.

Det sier en preget Bergen IK-leder Runar Jansen til nitten.no onsdag ettermiddag etter å ha fått den nådeløse beskjeden fra ankeutvalget i Norges Ishockeyforbund.

Klubbens anke er avvist og landets nest største by vil stå uten ishockeylag i de to øverste divisjonene neste sesong.

- Vi har mottatt meldingen om at anken er avvist og vedtaket om at vi mister lisensen står ved. Vi tar det til etterretning og ser nå på hva vi har tenkt å gjøre med det, sier Jansen og legger til:

- Dette er skuffende for alle.

Alt håp ute

Johan Peter Hougen er leder for ankeutvalget i Norges Ishockeyforbund. Han sier dette:

- BIK har ikke gjort det de skal gjøre og har ikke levert dokumentasjon på at de som klubb har det som skal til for å få lisens, rett og slett. Selv om både de og TIF Viking nå har jobbet hardt for å få dette på plass, er det ikke mulig å si noe annet. Som min nestleder sa: Vi kan være så lei oss vi bare vil på vegne av hockeyen i Bergen, men vi kan faktisk ikke trylle.

- Betyr dette at alt håp er ute for BIKs del?

- Ja. Vi har kun vurdert det formelle og gått gjennom saksgangen. De fikk ikke lisens og har anket på det, men det er Bergen IK som er den juridiske enheten her og de har ikke ting på plass. Innlemmelsen i TIF Viking er heller ikke formelt i orden. Så får vi se om de kan bygge opp noe nytt i 2. divisjon slik MS har klart.

Hasle-Løren ble onsdag informert om utviklingen i saken og har formelt meddelt at de takker ja til den ledige plassen i 1. divisjon. Det bekrefter sportslig leder Kanwar Singh overfor ntten.no.

Hva nå, Bergen?

For en snau måned siden stemte Bergen IKs medlemmer for at klubben innlemmes i TIF Viking. Dersom BIK-medlemmene ikke hadde ønsket å bli en del av den store breddeklubben i byen, ville elitesatsingen vært historie.

Etter onsdagens beskjed, er det foreløpig uklart hva som skjer med seniorsatsingen i landets nest største by.

BIK-leder Runar Jansen kunne ikke uttale seg om fremtiden rundt herrelaget og hva dette får å si for et eventuelt videre samarbeid med TIF Viking onsdag ettermiddag.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form