Lukk søk

Elitehockeyligaen

May 5, 2024

Alexander Reichenberg er død

Lillehammer Ishockeyklubb informerer søndag om at Alexander Reichenberg (31) er død.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er med stor sorg Lillehammer Ishockeyklubb i dag har mottatt budskapet om Alexander Reichenbergs bortgang, skriver LIK på klubbens hjemmeside.

Lillehammer IK informerer samtidig om at de går ut med budskapet i samråd med de pårørende. De skriver videre:

Det er ufattelig trist å tenke på at han aldri skal få høre publikums taktfaste rop i Eidsiva Arena og at vi som satt på tribunen ikke får se spilleren med det store smilet, den ekstra finten eller det knallharde slagskuddet fra droppsirkelen i power play.

Hvil i fred, nr. 61. Du vil alltid bli husket som en artist.

Våre tanker og medfølelse går til familie, kjæreste og lagkamerater.

Strålende sesong

Reichenberg er Lillehammer-gutt som nå kommer fra sin poengmessig beste sesong noensinne.

- For klubben og laget var Alexander en stor profil, en spiller med en x-faktor i spillet sitt og en viktig bidragsyter i gruppa. Han brukte også sin internasjonale erfaring til å motivere lagets unge spillere som var i starten av sin karriere, skriver LIK.

21 mål på 41 seriekamper og totalt 44 poeng for et lag som endte som nummer sju i EHL har blitt merke til denne våren.

Tidligere denne uken skrev nitten.no at klubber fra Danmark, Slovakia, Østerrike og Frankrike hadde gitt uttrykk for at de vurderte Reichenberg som også har vært i dialog med Vålerenga.

Lillehammer-tilbud

Reichenberg hadde tilbud om å fortsette i Lillehammer, men ønsket å avvente litt før han eventuelt forlenget med moderklubben.

- Hvis de løser det med økonomien er Lillehammer et fint sted å være. Jeg vet ikke helt hva de tenker nå, hva de skal hente av spillere og om de sikter mot å være med i toppen eller hva de tenker, sa 31-åringen tidligere denne uken.

Lillehammer-gutten har landskamper for Norge, spilte OL i 2018 og har vært innom Storhamar og Stjernen i Norge i tillegg til tsjekkiske Sparta Praha, Färjestad og Oskarshamn i SHL samt østerrikske Graz99ers.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form