Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 22, 2023

«Aldri aktuelt å gå videre til en annen klubb etter det som har skjedd»

Kjetil Martinsen avsluttet karrieren på toppnivå med den siste kvartfinalen mot Storhamar i mars - nå venter trenerjobb og muligens 2. divisjonsspill med MS.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Manglerud Stars offensive satsing raknet før jul da importene og trenerduoen forsvant og kollapset totalt i vår da klubben ikke fikk lisens for spill i de to øverste divisjonene neste sesong.

En rekke spillere har forsvunnet og mange har funnet seg nye klubber, men Kjetil Martinsen har aldri vurdert å reise. 30-åringen har tre perioder bak seg som MS-spiller og ønsker å hjelpe klubben i en vanskelig tid.

- Karrieren er over. Det var aldri aktuelt å gå videre til en annen klubb etter det som har skjedd, sier Martinsen til nitten.no.

Blir trener

Han har allerede takket ja til å bli Magnus Melbyes assistent på Manglerud Stars U20-lag som forrige sesong ble nummer fire i elitedivisjonen bak de tre klubbene som tok medalje i Fjordkraft-ligaen.

Mye tyder på at Martinsen også blir å se på isen for det som etter planen skal bli et solid 2. divisjonslag i «Garasjen».

- Per nå er skøytene lagt på hylla med tanke om å være med i 2. divisjon dersom tiden strekker til med full jobb og treneroppgaven. Jeg skal være behjelpelig både for bredde og 2. divisjonslaget.

Da Martinsen signerte for Manglerud Star for tredje gang foran 2019/2020-sesongen, uttalte den underholdende spilleren at han så for seg å avslutte karrieren i drabantbyklubben.

Men at det skulle skje på denne måten, hadde ingen i MS-leiren sett for seg.

- Det er absolutt ikke en optimal situasjon. Jeg med flere har vært en del av denne klubben i lang tid, og det er selvfølgelig ekstremt kjedelig for oss, klubben og bredde at man har havnet i denne situasjonen, sier Martinsen.

- Jeg håper klubben kommer seg på beina igjen og tilbake på øverste nivå.

Oilers og Storhamar

Martinsen er opprinnelig Vålerenga-gutt og var innom både Frisk og Asker og MS på lån før han dro til Tønsberg og Lillehammer og senere ble MS-spiller på permanent basis.

I januar 2017 ble han hentet til Stavanger Oilers og fikk være med på å vinne NM-gull i vest. Påfølgende sesong gjentok han den bedriften med Storhamar før han sommeren 2019 flyttet tilbake til «Garasjen».

Det som har skjedd der de siste sju-åtte månedene er han kritisk til:

- Økonomien er styrt uansvarlig og feil. Vi trenger å ha en bærekraftig liga, god økonomi og god styring for å utvikle oss. Alt henger sammen. Arena, publikum, interesse, sponsorer osv for å drive et sunt elitelag. Skal norsk hockey opp og frem, bør det være et minimumskrav. Her er det åpenbart ikke bare MS som sliter, men dette må ordne opp i for å komme videre.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form