Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 24, 2022

Ahlholm tilbake med mål én uke før Storhamar-duellen: - Jeg gleder meg

JORDAL (nitten.no) (Vålerenga - Ringerike 4-1) Rasmus Ahlholm scoret i Vålerenga-comebacket og ser frem mot klassikeren på Jordal neste lørdag.

Foto: nitten.no

Ahlholm spilte sin første match i ligaen siden han fikk sparken i Storhamar etter å ha overfalt lagkompis Jacob Lundell Noer på trening 13. desember i fjor, og scoret 4-1-målet da Vålerenga tok seg greit av Ringerike.

- Veldig bra å være tilbake! Vi kom ut sterkt og jeg hadde lagkompiser som avgjorde ganske tidlig her, sier Ahlholm til nitten.no etter comebacket.

Politiet ga Ahlholm 10.000 kroner i bot for kroppskrenkelse etter Noer-episoden, men hockeyspilleren godtok ikke dette, saken endte i retten og svensken ble dømt til å betale 12.000 pluss 4.500 i saksomkostninger.

32-åringen uttalte at han aksepterer dette og ønsker å legge saken bak seg da han i høst på kontroversielt vis ble presentert som VIF-spiller. Nå er møtet med gamle kjente i Storhamar kun én uke unna.

- Det er alltid spesielt å møte gamleklubben. Sånn er det. Dette er også en spesiell match i seg selv, det betyr mye for klubben og supporterne og det er to topplag som møtes. Jeg gleder meg. Jeg liker toppkampene, det er de man spiller for, sier Ahlholm.

Svensken har trent med Vålerenga i to uker og hadde et ønske om å bidra på isen allerede mot Stavanger Oilers torsdag. Selv med de spesielle omstendighetene rundt neste helgs kamp, har ikke Ahlholm vurdert å be om å få stå over.

- Nei, absolutt ikke. Man ønsker alltid å spille kamper. Nå får vi ta Sparta på torsdag, se hvordan det kjennes ut etter den og håpe vi tar med oss selvtillit videre.

Tabelltopp

Ringerike vant på Jordal forrige sesong, men var aldri i nærheten lørdag ettermiddag mot et Vålerenga-lag som nå står med fire strake seirer. Det betyr faktisk tabelltopp foran Frisk Asker som har én kamp mindre spilt og er store favoritter til å være nummer én igjen etter møtet med Grüner søndag.

- Vi ser igjen en del av det vi jobber med samtidig som vi må jobbe med å bli mer nøye. Starten var veldig bra, men etter hvert ble vi kanskje litt bekvemme og slapp oss ned, sier VIF-assistent Mats Trygg i intervjuet før siste periode.

Vålerenga kom gjennom to mot én tre ganger i første periode og utnyttet to av sjansene maks.

På skudd nummer seks etter seks minutter fikk Sander Thoresen en enkel jobb da han ble satt opp av Mika Partanen.

Fem minutter senere var det Pontus Finstad som stilte som servitør og Filip Lalande som ikke kunne unngå å misse.

Unge Stian Solberg imponerer på backplass på tiden og var nest sist på pucken da Vålerenga la på til 3-0. 16-åringen la fint til Thomas Olsen som smalt pucken bak Mattias Pettersson tidlig i tredje periode.

Ahlholm-mål

Leonards Rimjans reduserte etter en fin prestasjon og tente et lite håp hos gjestene, men fem minutter senere og fem minutter før andre pause fikk Ahlholm vist seg skikkelig frem.

Martin Røymark kjempet til seg pucken og fant den hjemvendte svensken som skjøt under Pettersson.

Tredje periode bar preg av to lag som skjønte matchen allerede var avgjort.

PS! Det offisielle tilskuertallet på Jordal lørdag var 1709. Lørdag om en uke venter Storhamar og det er allerede solgt flere billetter til det oppgjøret.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form