Elitehockeyligaen

January 6, 2024

68 magiske Vålerenga-sekunder avgjorde utsolgt toppkamp

JORDAL (nitten.no) Tre mål på et drøyt minutt i midtperioden ble avgjørende da Vålerenga slo rivalen Stavanger Oilers.

Vålerenga slo tilbake etter to strake Jordal-tap med seier i toppkampen som fylte arenaen i Oslo-kulden. Tre scoringer på 68 sekunder mot slutten av andre periode ble avgjørende.

Oilers var best i store perioder, men uten Tommy Kristiansen, Andreas Klavestad, André B. Strandborg, Ludvig Hoff, Thomas Higson, Martin Gran, Anders Tangen Henriksen og Kristian Østby (!) måtte siddisene tåle sitt andre strake tap mot topp to-lagene.

- Stapp fullt! Det er ikke en billett igjen, opplyste speaker Knut Hoffsengen like før slutt i Jordal-triumfen.

Oilers-ledelse

Vålerenga åpnet sløvt, dro på seg ro raske undertall, det siste en lagstraff grunnet for mange spillere på isen, og Oilers ledet en periode skuddstatistikken 8-1.

Ett av disse åtte forsøkene resulterte også i ledermålet etter lekkert spill. Dan Kissel kikket opp, så Simon Bourque alene foran Tobias Johansen Breivold og gjestene var foran.

Vålerenga virket rystet, men fikk sjansen i overtall da målscoreren røk ut i to minutter og tok vare på den på best mulig da Mika Partanen smalt inn utligningen under Henrik Holm.

Oilers kom best ut også i midtperioden og virket farligst frem til Vålerenga plutselig scoret tre mål på et drøyt minutt. Partanen fikset også 2-1 før det smalt på ny 21 sekunder senere.

Magisk minutt

Svenske Christopher Bengtsson ble etter hvert kreditert scoringen, men det var en liggende og intetanende Holm som var sist på pucken før den traff målvakten og skled over streken.

Speakeren rakk ikke annonsere scoringene før Vålerenga hogg til igjen. Partanen tok plass bak mål og la ut til Martin Røymark som fant en åpning mellom Holm og stolpen.

Oilers gjorde et ærlig forsøk i siste perioden, men Breivold leverte en meget solid match mellom VIF-stengene.

PS! For andre hjemmekamp på rad gikk brannalarmen før kampstart, Jordal måtte evakueres og publikum ut i kuldegradene.