Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 23, 2021

1. divisjonspausen: - Nervøse for hvordan dette blir fremover

Comet-spillernes juleferie har allerede pågått åtte dager lenger enn planlagt. Frykten er at pausen blir langvarig og at serien ikke fullføres for tredje år på rad.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Det er ikke bare kampaktiviteten som er stoppet i ishockeyens 1. divisjon. Klubbene på nivå to får heller ikke lov å gjennomføre normale treninger som en følge av regjeringens siste restriksjoner.

- Vi så ikke denne komme. Vi trodde kanskje det kom andre tiltak før det skulle gå så langt, sier Comet-sportssjef Martin Engebretsen til nitten.no.

Haldenserne ligger på andreplass bak Narvik, men har siden onsdag 15. desember måttet forholde seg til følgende: 

«Organisert treningsaktivitet for voksne over 20 år kan ikke utføres. Det tillates kun trening der man kan holde avstand i henhold til myndighetenes krav».

Frykten er at kamp- og treningsnekten forlenges til å gjelde også etter 11. januar. Det vil skape store utfordringer både for gjennomføringen av 1. divisjon og ikke minst kvalifiseringen til Eliteserien.

- Når vi først er i denne situasjonen, er vi litt nervøse for hvordan dette blir fremover. Nå er det tredje sesongen på rad der vi kanskje ikke får muligheten til å spille en sesong slik vi ønsker. Det virker jo ikke som dette stopper med det første.

Trener individuelt

Comet-spillerne skulle etter planen ta juleferie onsdag kveld, men 1. divisjonsgjengen har trent individuelt i en drøy uke allerede. Slik blir det også gjennom julen og de første dagene av 2022.

- Vi oppfordrer dem til å kjøre individuelle økter. Hvordan de løser det, er litt opp til dem. De har et off ice-program og registrerer økter. Vi har ikke så mye mer per nå, sier Engebretsen.

«For lagidretter snevres definisjonen inn til kun å omfatte øverste divisjon på seniornivå, kvalifiseringskamper til øverste divisjon, samt NM-finaler» heter det på regjeringen.no.

- Alle lurer på hvorfor vi plutselig ikke går inn under toppidrett. Øverste nivå er veldig bredt definert. En del små idretter, som for eksempel de amerikanske idrettene, har kun én liga, og det vil si at der får alle lov å holde på som normalt selv om det kanskje er snakk om hobbyspillere. Jeg tror ikke helt man skjønner også at 1. divisjon hockey er en semiprofesjonell liga med spillere som får lønn, påpeker Engebretsen.

Trener med Sparta

Flere 1. divisjonsspillere har blitt leid ut til klubber i Fjordkraft-ligaen den siste uken som en følge av ligapausen. Comet har en samarbeidsavtale med Sparta om spillerutveksling som utnyttes i disse dager.

- Vi stiller de spillerne som er aktuelle til disposisjon for Sparta nå. Vi har flere som er ettertraktede og vil ikke stoppe utviklingen deres. Det er også en moralsk utfordring her hvor lenge man skal stå i det dersom de ikke får trene og spille kamper, sier sportssjefen.

- Dere vet ingenting om hva som skjer etter 11. januar?

- Nei, vi har ingen anelse. Det skal være et nytt møte med ishockeyforbundet over nyttår. Juleferien har vært planlagt lenge, men den skulle ikke vare så lenge. Ofte bruker man juleoppholdet til å preppe seg opp til andre halvdel av sesongen. Nå er det ikke mulig i hele tatt. Det skaper utfordringer for oss. Spesielt siden det er så lite informasjon.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form