February 11, 2023

«Nødlandslaget» slo Frankrike: - Dette skal de være stolte av

Mats Rosseli Olsen, en av få rutinerte spillere på det norske «nødlandslaget», senket Frankrike med en herlig enkeltmannsprestasjon lørdag kveld.

Fotballutgaven av «nødlandslaget» fra høsten 2020 blir nok husket lenger enn hockeyversjonen, men faktum er at Tobias Johansson måtte tåle hele 17 forfall til firenasjonersturneringen i Danmark.

De norske guttene som var på isen leverte en fin prestasjon mot Frankrike i firenasjonersturneringen og fikk også med seg en seier da Mats Rosseli Olsen avgjorde halvannet minutt før slutt.

Frölunda-spilleren, en av få rutinerte i den norske troppen, gikk fra egen sone, lurte en fransk back, målvakten og dyttet inn den avgjørende scoringen.

- Det unge norske laget leverte en flott hockeymatch og vant fullt fortjent. Etter matchen fredag, syns jeg dette var vel fortjent. Totalt gjennomføring gjennom seks perioder har vært veldig positivt. Jeg er imponert over den unge, norske gjengen. Dette skal de være stolte av, sier TV 2-ekspert Bjørn Erevik under kanalens sending fra Danmark.

Tapte på straffer

Norge kom fra tap mot Østerrike på straffer fredag og ble liggende under mot franskmennene da Pierrick Dube satte inn en retur etter snaue åtte minutter.

Det norske laget leverte kun fire skudd på mål de første 20 minuttene, men hevet seg solid i midtperioden.

Midtveis kom utligningen i overtall da Tobias Fladeby kom bakfra, fikk pucken av Eskil Wold og sendte den videre i hjørnet bak Clement Fouquerel.

Den 26 år gamle Asker-gutten hører til daglig hjemme i Graz 99ers i Østerrike og var en av de norske guttene som viste seg frem lørdag kveld.

- Tobias spiller sammen med to unggutter i tredjeformasjonen i Graz og får ikke altfor mye av den typen istid der. Da er det godt å komme på landslaget og produsere, sier Erevik.

103 tilskuere

Frankrike skapte lite og noterte første avslutning på mål med én spiller mer på isen første i andre halvdel av perioden.

- Alt i alt var midtperioden veldig positiv. Jeg er spesielt fornøyd med måten vi spilte oss ut av egen sone på og hvordan vi opprettholdt presset mot et fysisk og mer rutinert fransk lag. Spillemessig er dette veldig positiv hockey, sier TV 2s ekspert.

Ole Einar Engeland Andersen kom nær scoring kort tid etter andre pause da han la pucken på mål, men avslutningen traff stolpen og ble liggende på streken.

Et og et halvt minutt før slutt avgjorde kaptein Rosseli Olsen da han satte fart fra egen sone, tok seg forbi den franske målvakten og lekte inn 2-1-scoringen!

PS! 103 (!) tilskuere så lørdagens match i Bitcoin Arena - tidligere landslagstrener Roy Johansens nåværende hjemmebane.

PS2! Danmark tapte 3-0 mot Østerrike i den andre kampen i turneringen lørdag kveld.